Fietsen naar Rome met Marcus Aurelius

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Marjolein Steenveld

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er geen verwachtingen op na houden. Je kunt overal goed leven, het leven is wat je ervan maakt. Je voorstellingen bepalen je denken, kleur ze dus regelmatig. Dat zei Marcus Aurelius, van 161 tot 180 na Christus, keizer van het Romeinse rijk, maar bovenal filosoof. Marjolein Steenveld fietste ‘met Marcus Aurelius achterop’ naar Rome. Een reis van meer dan tweeduizend kilometer. Vanaf de bagagedrager bood de keizer-filosoof niet alleen soelaas in de moeilijkste omstandigheden tijdens de fietstocht, maar becommentarieerde ook wat zich op de weg naar Rome aandiende. Het reisverslag geeft niet alleen een beeld van de zoekende hedendaagse mens, maar biedt tevens een vergezicht op recente ontwikkelingen binnen het huidige Europa; waarbij de overpeinzingen van de keizer steeds weer inzicht en troost bieden. Fietsen naar Rome met Marcus Aurelius is het reisverslag van een fietstocht van Nijmegen naar Rome. Een tocht die meandert door Zuid-Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Een fietstocht is slow traveling. Langzaam reizen biedt de mogelijkheid meer aandacht te hebben voor het analyseren van ervaringen en denkprocessen. Naast beschrijvingen van het landschap, steden en ontmoetingen geven de nog altijd actuele bespiegelingen van de keizer-filosoof het reisverslag verdieping en vormen een bron van levenskunst. Wijsheid kent blijkbaar geen tijd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marjolein Steenveld
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
87

Beschrijving

Er geen verwachtingen op na houden. Je kunt overal goed leven, het leven is wat je ervan maakt. Je voorstellingen bepalen je denken, kleur ze dus regelmatig.

Dat zei Marcus Aurelius, van 161 tot 180 na Christus, keizer van het Romeinse rijk, maar bovenal filosoof.

Marjolein Steenveld fietste ‘met Marcus Aurelius achterop’ naar Rome. Een reis van meer dan tweeduizend kilometer. Vanaf de bagagedrager bood de keizer-filosoof niet alleen soelaas in de moeilijkste omstandigheden tijdens de fietstocht, maar becommentarieerde ook wat zich op de weg naar Rome aandiende. Het reisverslag geeft niet alleen een beeld van de zoekende hedendaagse mens, maar biedt tevens een vergezicht op recente ontwikkelingen binnen het huidige Europa; waarbij de overpeinzingen van de keizer steeds weer inzicht en troost bieden.

Fietsen naar Rome met Marcus Aurelius is het reisverslag van een fietstocht van Nijmegen naar Rome. Een tocht die meandert door Zuid-Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Een fietstocht is slow traveling. Langzaam reizen biedt de mogelijkheid meer aandacht te hebben voor het analyseren van ervaringen en denkprocessen. Naast beschrijvingen van het landschap, steden en ontmoetingen geven de nog altijd actuele bespiegelingen van de keizer-filosoof het reisverslag verdieping en vormen een bron van levenskunst. Wijsheid kent blijkbaar geen tijd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marjolein Steenveld
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
87

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99