Fascinerende gekko's

alles over aanschaf, verzorging en ziektes van de meest gangbare gekkosoorten

Prijs € 27,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

C. Hoek

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit uitgebreide naslagwerk vindt u alle informatie over het houden van gekko’s. Als huisdier winnen de gekko’s flink aan populariteit. Er is dan ook grote behoefte aan informatie over praktische zaken als verzorging en ziektes van dit dier. Daar voorziet dit boek in ruime mate in. Na een introductie over uiterlijk en bijzonderheden, zoals de enorme kleefkracht van hun voeten en het merkwaardige tjilpende geluid dat ze voortbrengen, vertelt de schrijfster, hoe u zich moet voorbereiden op de aanschaf van een gekko. Want, een gekko komt niet als u hem roept, houdt niet van knuffelen en klimt niet enthousiast tegen de ruit van het terrarium als u thuiskomt. Het is dus belangrijk om er goed over na te denken of het inderdaad het soort huisdier is dat u wilt. Aan de andere kant, hij hoeft niet uitgelaten te worden als het regent, hoeft nooit in bad en uw meubilair is volkomen veilig voor hem.In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde: het terrarium, inrichting en verlichting, een uitgebalanceerde voeding en ziektes en verwondingen. Maar ook vindt u er informatie over wat u moet doen als uw gekko is ontsnapt, hoe ze zich voortplanten, hoe u kunt zien of er iets aan de hand is en hoe u prooidieren kweekt en moet bewaren. De volgende gekkosoorten worden uitgebreid behandeld: de luipaardgekko, de Afrikaanse vetstaartgekko, de dikvingergekko, de reuzenbladstaartgekko, de wimpergekko en de vipergekko.Het boek is helder geschreven en zeer informatief door een enthousiaste en ervaren liefhebber. Tevens werd meegewerkt door een dierenarts, een ervaren kweker van luipaardgekko’s, een fotografe én een Amerikaanse herpetologe. Het boek bevat prachtige foto’s en vormt een bron van informatie voor zowel de beginnende als de ervaren hobbyist!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Hoek
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089540294
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

In dit uitgebreide naslagwerk vindt u alle informatie over het houden van gekko’s. Als huisdier winnen de gekko’s flink aan populariteit. Er is dan ook grote behoefte aan informatie over praktische zaken als verzorging en ziektes van dit dier. Daar voorziet dit boek in ruime mate in. Na een introductie over uiterlijk en bijzonderheden, zoals de enorme kleefkracht van hun voeten en het merkwaardige tjilpende geluid dat ze voortbrengen, vertelt de schrijfster, hoe u zich moet voorbereiden op de aanschaf van een gekko. Want, een gekko komt niet als u hem roept, houdt niet van knuffelen en klimt niet enthousiast tegen de ruit van het terrarium als u thuiskomt. Het is dus belangrijk om er goed over na te denken of het inderdaad het soort huisdier is dat u wilt. Aan de andere kant, hij hoeft niet uitgelaten te worden als het regent, hoeft nooit in bad en uw meubilair is volkomen veilig voor hem.
In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde: het terrarium, inrichting en verlichting, een uitgebalanceerde voeding en ziektes en verwondingen. Maar ook vindt u er informatie over wat u moet doen als uw gekko is ontsnapt, hoe ze zich voortplanten, hoe u kunt zien of er iets aan de hand is en hoe u prooidieren kweekt en moet bewaren.
De volgende gekkosoorten worden uitgebreid behandeld: de luipaardgekko, de Afrikaanse vetstaartgekko, de dikvingergekko, de reuzenbladstaartgekko, de wimpergekko en de vipergekko.
Het boek is helder geschreven en zeer informatief door een enthousiaste en ervaren liefhebber. Tevens werd meegewerkt door een dierenarts, een ervaren kweker van luipaardgekko’s, een fotografe én een Amerikaanse herpetologe. Het boek bevat prachtige foto’s en vormt een bron van informatie voor zowel de beginnende als de ervaren hobbyist!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Hoek
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089540294
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99