Farmacotherapie op maat

Prijs € 57,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Th.P.G.M. de Vries, R.H. Henning, L. van Bortel

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Farmacotherapie heeft de optimale behandeling van patiënten met geneesmiddelen tot doel; er wordt gestreefd naar farmacotherapie op maat. De kennis van ziekten en geneesmiddelen is aanzienlijk gegroeid, evenals het aantal geneesmiddelen. Enerzijds is daardoor therapie op maat beter mogelijk, anderzijds maakt dat het keuzeproces complexer. Formularia, protocollen en standaarden bieden houvast, maar het persoonlijk oordeel van de arts over de behandeling van elke individuele patiënt blijft doorslaggevend.Farmacotherapie op maat geeft een beschrijving van een praktische methode. Deze is gebaseerd op de succesvolle WHO Guide to Good Prescribing en voor de Nederlandse en Belgische situatie aangepast. Hoofdstuk 1 beschrijft de basis: de interactie tussen patiënt en geneesmiddel, de grondslag voor de farmacotherapie op maat. Hoofdstuk 2 behandelt de voorbereiding: de manier waarop een (persoonlijk) formularium met basisgeneesmiddelen kan worden verkregen. De behandeling van patiënt met de basisgeneesmiddelen wordt in hoofdstuk 3, het stappenplan, beschreven. In hoofdstuk 4 wordt de methode aan de hand van twee voorbeelden geïllustreerd.In deze tweede druk zijn in het bijzonder de mogelijkheden van het internet aangegeven bij het kiezen en voorschrijven van geneesmiddelen.Farmacotherapie op maat is primair geschreven voor studenten geneeskunde, physician assistant en gezondheidswetenschappen, en voor docenten die overwegen hun onderwijs in farmacologie en farmacotherapie te veranderen. Ook ervaren artsen kunnen dit boek gebruiken bij nascholingsactiviteiten en om hun voorschrijfgedrag te evalueren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Th.P.G.M. de Vries, R.H. Henning, L. van Bortel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036819985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Farmacotherapie heeft de optimale behandeling van patiënten met geneesmiddelen tot doel; er wordt gestreefd naar farmacotherapie op maat. De kennis van ziekten en geneesmiddelen is aanzienlijk gegroeid, evenals het aantal geneesmiddelen. Enerzijds is daardoor therapie op maat beter mogelijk, anderzijds maakt dat het keuzeproces complexer. Formularia, protocollen en standaarden bieden houvast, maar het persoonlijk oordeel van de arts over de behandeling van elke individuele patiënt blijft doorslaggevend.
Farmacotherapie op maat geeft een beschrijving van een praktische methode. Deze is gebaseerd op de succesvolle WHO Guide to Good Prescribing en voor de Nederlandse en Belgische situatie aangepast. Hoofdstuk 1 beschrijft de basis: de interactie tussen patiënt en geneesmiddel, de grondslag voor de farmacotherapie op maat. Hoofdstuk 2 behandelt de voorbereiding: de manier waarop een (persoonlijk) formularium met basisgeneesmiddelen kan worden verkregen. De behandeling van patiënt met de basisgeneesmiddelen wordt in hoofdstuk 3, het stappenplan, beschreven. In hoofdstuk 4 wordt de methode aan de hand van twee voorbeelden geïllustreerd.
In deze tweede druk zijn in het bijzonder de mogelijkheden van het internet aangegeven bij het kiezen en voorschrijven van geneesmiddelen.
Farmacotherapie op maat is primair geschreven voor studenten geneeskunde, physician assistant en gezondheidswetenschappen, en voor docenten die overwegen hun onderwijs in farmacologie en farmacotherapie te veranderen. Ook ervaren artsen kunnen dit boek gebruiken bij nascholingsactiviteiten en om hun voorschrijfgedrag te evalueren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Th.P.G.M. de Vries, R.H. Henning, L. van Bortel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036819985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99