Farmacotherapie op maat (e-Book)

Prijs € 32,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Th.P.G.M. de Vries, R.H. Henning, L. van Bortel

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

Farmacotherapie heeft de optimale behandeling van pati en met geneesmiddelen tot doel; er wordt gestreefd naar farmacotherapie op maat. De kennis van ziekten en genees-middelen is aanzienlijk gegroeid, evenals het aantal geneesmiddelen. Enerzijds is daar-door therapie op maat beter mogelijk, anderzijds maakt dat het keuzeproces complexer. Formularia, protocollen en standaarden bieden houvast, maar het persoonlijk oordeel van de arts over de behandeling van elke individuele pati blijft doorslaggevend.Farmacotherapie op maat geeft een beschrijving van een praktische methode. Deze is gebaseerd op de succesvolle WHO Guide to Good Prescribing en voor de Nederlandse en Belgische situatie aangepast. Hoofdstuk 1 beschrijft de basis: de interactie tussen pati en geneesmiddel, de grondslag voor de farmacotherapie op maat. Hoofdstuk 2 behandelt de voorbereiding: de manier waarop een (persoonlijk) formularium met basisgeneesmiddelen kan worden verkregen. De behandeling van pati en met de basisgeneesmiddelen wordt in hoofdstuk 3, het stappenplan, beschreven. In hoofdstuk 4 wordt de methode aan de hand van twee voorbeelden ge ustreerd.In deze tweede druk zijn in het bijzonder de mogelijkheden van het internet aangegeven bij het kiezen en voorschrijven van geneesmiddelen.Farmacotherapie op maat is primair geschreven voor studenten geneeskunde, physician assistant en gezondheidswetenschappen, en voor docenten die overwegen hun onderwijs in farmacologie en farmacotherapie te veranderen. Ook ervaren artsen kunnen dit boek gebruiken bij nascholingsactiviteiten en om hun voorschrijfgedrag te evalueren.AuteursProf.dr. Th.P.G.M. de Vries is verbonden aan de afdeling Klinische Farmacologie en Apotheek, sectie Farmacotherapie van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Prof.dr. R.H. Henning is verbonden aan de disciplinegroep Klinische Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Prof.dr. L. Van Bortel is verbonden aan het Heymans Instituut voor Farmacologie van de Universiteit Gent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Th.P.G.M. de Vries, R.H. Henning, L. van Bortel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035236448
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
1536583 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
115

Beschrijving

Farmacotherapie heeft de optimale behandeling van pati en met geneesmiddelen tot doel; er wordt gestreefd naar farmacotherapie op maat. De kennis van ziekten en genees-middelen is aanzienlijk gegroeid, evenals het aantal geneesmiddelen. Enerzijds is daar-door therapie op maat beter mogelijk, anderzijds maakt dat het keuzeproces complexer. Formularia, protocollen en standaarden bieden houvast, maar het persoonlijk oordeel van de arts over de behandeling van elke individuele pati blijft doorslaggevend.
Farmacotherapie op maat geeft een beschrijving van een praktische methode. Deze is gebaseerd op de succesvolle WHO Guide to Good Prescribing en voor de Nederlandse en Belgische situatie aangepast. Hoofdstuk 1 beschrijft de basis: de interactie tussen pati en geneesmiddel, de grondslag voor de farmacotherapie op maat. Hoofdstuk 2 behandelt de voorbereiding: de manier waarop een (persoonlijk) formularium met basisgeneesmiddelen kan worden verkregen. De behandeling van pati en met de basisgeneesmiddelen wordt in hoofdstuk 3, het stappenplan, beschreven. In hoofdstuk 4 wordt de methode aan de hand van twee voorbeelden ge ustreerd.
In deze tweede druk zijn in het bijzonder de mogelijkheden van het internet aangegeven bij het kiezen en voorschrijven van geneesmiddelen.
Farmacotherapie op maat is primair geschreven voor studenten geneeskunde, physician assistant en gezondheidswetenschappen, en voor docenten die overwegen hun onderwijs in farmacologie en farmacotherapie te veranderen. Ook ervaren artsen kunnen dit boek gebruiken bij nascholingsactiviteiten en om hun voorschrijfgedrag te evalueren.
Auteurs
Prof.dr. Th.P.G.M. de Vries is verbonden aan de afdeling Klinische Farmacologie en Apotheek, sectie Farmacotherapie van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Prof.dr. R.H. Henning is verbonden aan de disciplinegroep Klinische Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Prof.dr. L. Van Bortel is verbonden aan het Heymans Instituut voor Farmacologie van de Universiteit Gent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Th.P.G.M. de Vries, R.H. Henning, L. van Bortel
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035236448
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
1536583 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
115

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99