Exegese van het Nieuwe Testament

een praktische handleiding

Prijs € 26,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

G.D. Fee

Paperback | Januari 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek presenteert de auteur een praktische methode voor studie en exegese van het Nieuwe Testament, als voorbereiding op preek en bijbelstudie. Hij begint met de lezer stap voor stap door het hele proces van bestudering en uitleg van een bijbeltekst te leiden. Vragen die aan de orde komen zijn dan onder andere: in welke context staat de perikoop? Hoe ziet de grammaticale structuur eruit? In welke historische context is deze tekst ontstaan? Welk genre heeft deze tekst? Uitgebreid gaat de auteur daarbij in op de eigenheden van de verschillende genres in het Nieuwe Testament (evangeliën, Handelingen, brieven en Openbaring). Daarna besteedt de auteur aandacht aan de hulpmiddelen die er zijn voor de studie en uitleg van de tekst en hoe we die kunnen gebruiken. Een apart onderdeel in dit boek vormt de exegese als preekvoorbereiding en de presentatie van de resultaten van de exegese in preek en bijbelstudie. Exegese van het Nieuwe Testament is een uitstekende gids bij de bestudering en de uitleg van het Nieuwe Testament en heeft inmiddels zijn diensten bewezen aan universiteiten en hogescholen over de gehele wereld. Het is een praktisch hulpmiddel voor zowel studenten en predikanten die vanuit de grondtaal exegetiseren als voor hen die het Grieks niet beheersen is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.D. Fee
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023907176
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2001
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

In dit boek presenteert de auteur een praktische methode voor studie en exegese van het Nieuwe Testament, als voorbereiding op preek en bijbelstudie. Hij begint met de lezer stap voor stap door het hele proces van bestudering en uitleg van een bijbeltekst te leiden. Vragen die aan de orde komen zijn dan onder andere: in welke context staat de perikoop? Hoe ziet de grammaticale structuur eruit? In welke historische context is deze tekst ontstaan? Welk genre heeft deze tekst? Uitgebreid gaat de auteur daarbij in op de eigenheden van de verschillende genres in het Nieuwe Testament (evangeliën, Handelingen, brieven en Openbaring).

Daarna besteedt de auteur aandacht aan de hulpmiddelen die er zijn voor de studie en uitleg van de tekst en hoe we die kunnen gebruiken. Een apart onderdeel in dit boek vormt de exegese als preekvoorbereiding en de presentatie van de resultaten van de exegese in preek en bijbelstudie. Exegese van het Nieuwe Testament is een uitstekende gids bij de bestudering en de uitleg van het Nieuwe Testament en heeft inmiddels zijn diensten bewezen aan universiteiten en hogescholen over de gehele wereld. Het is een praktisch hulpmiddel voor zowel studenten en predikanten die vanuit de grondtaal exegetiseren als voor hen die het Grieks niet beheersen is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.D. Fee
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023907176
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2001
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99