Executieve functies versterken op school

therapie op de vloer

Prijs € 30,00

Niet beschikbaar

Henk Gilhaus, Pierre de Laat, Frits van Hest

Paperback | Augustus 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psychodrama is een krachtig en effectief therapeutisch middel om beter met per­soonlijke problemen om te gaan. De methode is ontwikkeld door Jacob Levy Moreno en ontleent zijn kracht aan het in scene zetten en spontaan uitspelen van hetgeen iemand bezighoudt. Een belangrijk aspect is dat psychodrama sterke kanten van mensen aanspreekt zoals spontaniteit, creativiteit, empathie en moed.Psychodrama in de praktijk komt voort uit het enthousiasme van de auteurs voor psychodrama. De kennis en ervaring, die zij hebben opgedaan over therapie en onderwijs in psychodrama, willen zij in dit boek bundelen en overdragen.Psychodrama in de praktijk biedt een gedegen en inspirerend overzicht van deze mooie methodiek. In het eerste deel worden de kernbegrippen, het spel, de spe­lers en de opbouw van een therapiesessie beschreven. Ook komen verschillende psychodramatechnieken en spelvormen aan bod, geillustreerd door een uitge­ breide casus. In het tweede deel worden de verschillende fasen in de ontwikke­ ling van zowel een psychodramagroep als een monodrama geschetst.Het derde deel beschrijft de toegevoegde waarde die psychodrama kan heb­ ben bij clienten met complexe problematiek. In deel vier wordt nagegaan hoe psychodrama kan worden toegepast in combinatie met andere psycho­ therapiemodellen, zoals interpersoonlijke therapie, cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie, transactionele analyse en systeemdenken. Het laatste deel biedt een overzicht van het onderzoek naar de effectiviteit van psychodrama en de neurobiologische achtergronden.Het boek is bedoeld voor psychiaters, gz­-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, vaktherapeuten, coaches, trainers en docenten. Het is ook bedoeld als bron van inspiratie voor ervaren psychodramatherapeuten.De redacteuren HENK GILHUIS, PIERRE DE LAAT en FRITS VAN HEST zijn allen zeer ervaren psychodramatherapeuten. Naast hen hebben Marijke Arendsen Hein, Carine Burger, Pim van Dun, Marina van Sluys en Edith Wegman waardevolle hoofdstukken van dit boek geschreven.Twaalfde deel in de succesvolle Hogrefe­serie IN DE PRAKTIJK!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Gilhaus, Pierre de Laat, Frits van Hest
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729906
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Psychodrama is een krachtig en effectief therapeutisch middel om beter met per­soonlijke problemen om te gaan. De methode is ontwikkeld door Jacob Levy Moreno en ontleent zijn kracht aan het in scene zetten en spontaan uitspelen van hetgeen iemand bezighoudt. Een belangrijk aspect is dat psychodrama sterke kanten van mensen aanspreekt zoals spontaniteit, creativiteit, empathie en moed.
Psychodrama in de praktijk komt voort uit het enthousiasme van de auteurs voor psychodrama. De kennis en ervaring, die zij hebben opgedaan over therapie en onderwijs in psychodrama, willen zij in dit boek bundelen en overdragen.
Psychodrama in de praktijk biedt een gedegen en inspirerend overzicht van deze mooie methodiek. In het eerste deel worden de kernbegrippen, het spel, de spe­lers en de opbouw van een therapiesessie beschreven. Ook komen verschillende psychodramatechnieken en spelvormen aan bod, geillustreerd door een uitge­ breide casus. In het tweede deel worden de verschillende fasen in de ontwikke­ ling van zowel een psychodramagroep als een monodrama geschetst.
Het derde deel beschrijft de toegevoegde waarde die psychodrama kan heb­ ben bij clienten met complexe problematiek. In deel vier wordt nagegaan hoe psychodrama kan worden toegepast in combinatie met andere psycho­ therapiemodellen, zoals interpersoonlijke therapie, cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie, transactionele analyse en systeemdenken. Het laatste deel biedt een overzicht van het onderzoek naar de effectiviteit van psychodrama en de neurobiologische achtergronden.
Het boek is bedoeld voor psychiaters, gz­-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, vaktherapeuten, coaches, trainers en docenten. Het is ook bedoeld als bron van inspiratie voor ervaren psychodramatherapeuten.
De redacteuren HENK GILHUIS, PIERRE DE LAAT en FRITS VAN HEST zijn allen zeer ervaren psychodramatherapeuten. Naast hen hebben Marijke Arendsen Hein, Carine Burger, Pim van Dun, Marina van Sluys en Edith Wegman waardevolle hoofdstukken van dit boek geschreven.
Twaalfde deel in de succesvolle Hogrefe­serie IN DE PRAKTIJK!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Gilhaus, Pierre de Laat, Frits van Hest
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729906
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99