Evidence-based practice voor paramedici

gezamenlijke geïnformeerde besluitvorming

Prijs € 47,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

AnneLoes van Staa

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Om goede en verantwoorde zorg te kunnen bieden, streeft de paramedicus naar evidence-based practice: het zorgvuldig, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige, beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen met individuele cliënten om de zorgverlening te verbeteren. De praktijk van evidence-based practice impliceert het integreren van individuele, professionele kennis van de paramedicus met de wensen en voorkeuren van de cliënt en het beste externe bewijsmateriaal, dat vanuit goed uitgevoerd onderzoek beschikbaar is. In deze vierde, grondige herziene druk wordt specifiek aandacht besteed aan de gezamenlijke besluitvorming als onderdeel van de toepassing van evidence-based practice.Evidence-based practice voor paramedici bevat concrete handvatten voor toepassing van de methodiek van evidence-based practice in de dagelijkse praktijk van de paramedicus. In het eerste deel worden de uitgangspunten van evidence-based practice beschreven, wordt de methodiek gepresenteerd en gezamenlijke besluitvorming (shared decision making) uitgewerkt. In het tweede deel worden de stappen van de methodiek voor verschillende vormen van bewijs uitgewerkt en toegelicht met voorbeelden uit de paramedische beroepspraktijk. In deze herziening worden de stappen ook toegelicht voor beschikbare evidence van cliënten en van professionals. Het afsluitende hoofdstuk gaat over evidence-based werken in de praktijk: het implementeren van evidence-based practice in het eigen handelen en het betrekken van bewijs en evidence bij besluitvorming.Evidence-based practice voor paramedici is bedoeld voor beroepsbeoefenaars, studenten en docenten, maar ook beleidsmedewerkers, onderzoekers en managers in de zorg kunnen informatie eruit gebruiken voor het toepassen en implementeren van evidence-based practice in het eigen handelen of in een organisatie.Bij dit boek hoort een website met oefenmateriaal, casuïstiek, beoordelingsformulieren en voorbeelden per beroepsgroep. Tevens is hier een docenthandleiding beschikbaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
AnneLoes van Staa
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Om goede en verantwoorde zorg te kunnen bieden, streeft de paramedicus naar evidence-based practice: het zorgvuldig, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige, beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen met individuele cliënten om de zorgverlening te verbeteren. De praktijk van evidence-based practice impliceert het integreren van individuele, professionele kennis van de paramedicus met de wensen en voorkeuren van de cliënt en het beste externe bewijsmateriaal, dat vanuit goed uitgevoerd onderzoek beschikbaar is. In deze vierde, grondige herziene druk wordt specifiek aandacht besteed aan de gezamenlijke besluitvorming als onderdeel van de toepassing van evidence-based practice.

Evidence-based practice voor paramedici bevat concrete handvatten voor toepassing van de methodiek van evidence-based practice in de dagelijkse praktijk van de paramedicus.
In het eerste deel worden de uitgangspunten van evidence-based practice beschreven, wordt de methodiek gepresenteerd en gezamenlijke besluitvorming (shared decision making) uitgewerkt. In het tweede deel worden de stappen van de methodiek voor verschillende vormen van bewijs uitgewerkt en toegelicht met voorbeelden uit de paramedische beroepspraktijk. In deze herziening worden de stappen ook toegelicht voor beschikbare evidence van cliënten en van professionals. Het afsluitende hoofdstuk gaat over evidence-based werken in de praktijk: het implementeren van evidence-based practice in het eigen handelen en het betrekken van bewijs en evidence bij besluitvorming.

Evidence-based practice voor paramedici is bedoeld voor beroepsbeoefenaars, studenten en docenten, maar ook beleidsmedewerkers, onderzoekers en managers in de zorg kunnen informatie eruit gebruiken voor het toepassen en implementeren van evidence-based practice in het eigen handelen of in een organisatie.

Bij dit boek hoort een website met oefenmateriaal, casuïstiek, beoordelingsformulieren en voorbeelden per beroepsgroep. Tevens is hier een docenthandleiding beschikbaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
AnneLoes van Staa
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99