even krabben

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Rebecca Watson

Paperback | Augustus 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

even krabben vertelt het verhaal van een naamloze vrouw die leeft in een wereld van kantoorpolitiek, klokkijken en emoji-appen. Ze wordt wakker, gaat naar kantoor, kijkt naar haar telefoon. Maar achter dit monotone proces schuilt iets, knaagt iets. Ze zoekt naarstig naar afleiding in de nasleep van een aanranding. Gedachten herhalen zich voortdurend, verweven zich met zintuigen en alle hedendaagse afleidingen, die Watson met geestige precisie in kaart weet te brengen. Onze verteller wordt steeds nerveuzer naarmate de dag vordert. Moet ze echt acht glazen water per dag drinken om gehydrateerd te blijven? Geldt het woord ‘verkrachting’ voor wat er met haar is gebeurd? Waarom is de etiquette van het vrouwentoilet zo beladen? Die collega die blijft aanbieden om thee voor haar te zetten, weet zij iets? En waarom kan ze niet stoppen met krabben? even krabben is een bijzondere roman over een geest die overuren draait. Als lezer zit je uitzonderlijk dicht op de huid van de hoofdpersoon. Ze sluit je op in haar gedachten, die beurtelings wrang, verrassend vrolijk en hartverscheurend zijn. ‘Ik werd onmiddellijk gehuld in het staccato ritme van even krabben, dat wisselt tussen wrang, grappig en hartverscheurend. Het legt prachtig een patroon vast, niet alleen van een trauma, maar ook van het kleine, tegendraadse, alledaagse geluk dat er doorheen breekt.’ – Sophie Mackintosh, auteur van The Water Cure (longlist Man Booker Prize). ‘Dit boek schittert door Watsons ongewone talent voor experimentele vertelvormen. even krabben laat iets achter op je zenuwen en zintuigen. Watson schrijft op haar drieëntwintigste verbluffend eigenzinnig, en past daarmee in een traditie die bij Faber altijd wordt gevierd.’ – Emmie Francis, redacteur bij Faber & Faber

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rebecca Watson
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038808246
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

even krabben vertelt het verhaal van een naamloze vrouw die leeft in een wereld van kantoorpolitiek, klokkijken en emoji-appen. Ze wordt wakker, gaat naar kantoor, kijkt naar haar telefoon. Maar achter dit monotone proces schuilt iets, knaagt iets. Ze zoekt naarstig naar afleiding in de nasleep van een aanranding. Gedachten herhalen zich voortdurend, verweven zich met zintuigen en alle hedendaagse afleidingen, die Watson met geestige precisie in kaart weet te brengen. Onze verteller wordt steeds nerveuzer naarmate de dag vordert. Moet ze echt acht glazen water per dag drinken om gehydrateerd te blijven? Geldt het woord ‘verkrachting’ voor wat er met haar is gebeurd? Waarom is de etiquette van het vrouwentoilet zo beladen? Die collega die blijft aanbieden om thee voor haar te zetten, weet zij iets? En waarom kan ze niet stoppen met krabben?
even krabben is een bijzondere roman over een geest die overuren draait. Als lezer zit je uitzonderlijk dicht op de huid van de hoofdpersoon. Ze sluit je op in haar gedachten, die beurtelings wrang, verrassend vrolijk en hartverscheurend zijn.

‘Ik werd onmiddellijk gehuld in het staccato ritme van even krabben, dat wisselt tussen wrang, grappig en hartverscheurend. Het legt prachtig een patroon vast, niet alleen van een trauma, maar ook van het kleine, tegendraadse, alledaagse geluk dat er doorheen breekt.’ – Sophie Mackintosh, auteur van The Water Cure (longlist Man Booker Prize).
‘Dit boek schittert door Watsons ongewone talent voor experimentele vertelvormen. even krabben laat iets achter op je zenuwen en zintuigen. Watson schrijft op haar drieëntwintigste verbluffend eigenzinnig, en past daarmee in een traditie die bij Faber altijd wordt gevierd.’ – Emmie Francis, redacteur bij Faber & Faber

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rebecca Watson
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038808246
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99