Even doorvragen

cultuursensitief werken in gezondheidszorg en welzijnswerk

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Cor Hoffer

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Mijn zusje heeft af en toe paniekaanvallen, waarbij zij soms flauwvalt. Mijn ouders hebben een pandit om hulp gevraagd. Die heeft geadviseerd dat er een ritueel uitgevoerd moet worden.' (Surinaams-Nederlandse hindoestaanse vrouw)Vertelt u mij eens iets meer... is een handreiking aan professionals in de gezondheidszorg en het welzijnswerk, die niet goed weten hoe zij op zo'n uitspraak moeten reageren. Door aan deze vrouw te vragen of zij dit wil uitleggen, zal de professional inzicht krijgen in hoe zij en haar naasten omgaan met ziekten en problemen. Dit kan de aanzet zijn om nader tot elkaar te komen en om goede zorg te verlenen. In dit boek worden praktische tips gegeven hoe de professional hierbij te werk kan gaan. Er wordt beschreven welke invloed cultuur en religie hebben op zorg en welzijn. Het kan gaan om hindoeïstische rituelen, islamitische medische ethiek of om de wens van sommige reformatorisch-christelijke en antroposofische ouders om hun kinderen niet te laten vaccineren tegen mazelen. Uitgangspunt is dat het niet zozeer gaat om kennis van specifieke culturele en religieuze verschijnselen, maar meer om de belevingswereld van de individuele patiënt of cliënt. Ook worden suggesties gedaan voor deskundigheidsbevordering. Cor Hoffer (antropoloog en socioloog) is adviseur diversiteitsbeleid en trainer cultuursensitief werken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cor Hoffer
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505782
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Mijn zusje heeft af en toe paniekaanvallen, waarbij zij soms flauwvalt. Mijn ouders hebben een pandit om hulp gevraagd. Die heeft geadviseerd dat er een ritueel uitgevoerd moet worden.' (Surinaams-Nederlandse hindoestaanse vrouw)

Vertelt u mij eens iets meer... is een handreiking aan professionals in de gezondheidszorg en het welzijnswerk, die niet goed weten hoe zij op zo'n uitspraak moeten reageren. Door aan deze vrouw te vragen of zij dit wil uitleggen, zal de professional inzicht krijgen in hoe zij en haar naasten omgaan met ziekten en problemen. Dit kan de aanzet zijn om nader tot elkaar te komen en om goede zorg te verlenen.

In dit boek worden praktische tips gegeven hoe de professional hierbij te werk kan gaan. Er wordt beschreven welke invloed cultuur en religie hebben op zorg en welzijn. Het kan gaan om hindoeïstische rituelen, islamitische medische ethiek of om de wens van sommige reformatorisch-christelijke en antroposofische ouders om hun kinderen niet te laten vaccineren tegen mazelen. Uitgangspunt is dat het niet zozeer gaat om kennis van specifieke culturele en religieuze verschijnselen, maar meer om de belevingswereld van de individuele patiënt of cliënt. Ook worden suggesties gedaan voor deskundigheidsbevordering.

Cor Hoffer (antropoloog en socioloog) is adviseur diversiteitsbeleid en trainer cultuursensitief werken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cor Hoffer
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505782
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99