Ethiek voor techniek en ICT

Prijs € 30,50

Tijdelijk niet beschikbaar

P. Winkler, M. van Kemenade

Paperback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ethiekvoor techniek en ICTDe laatste decennia is het besef sterk toegenomen dat het bedrijfsleven een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Daarnaast heeft het bedrijfsleven echter ook de verantwoordelijkheid winst te maken. Organisatie-ethiek is bij uitstek het vak dat methodes geeft om die verantwoordelijkheden succesvol te combineren.In dit boek wordt de organisatie-ethiek besproken voor de sectoren techniek en ICT. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties in deze sectoren weegt vaak extra zwaar. Ontwikkelingen in de techniek en de ICT kunnen immers diep ingrijpen in de samenleving, bijvoorbeeld op de gebieden veiligheid, gezondheid en milieu.Het doel van dit boek is tweeledig. Enerzijds verschaft het technici en ICT'ers inzicht in hoe organisaties een succesvolle balans kunnen vinden bij het afwegen van hun zakelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheden. In dat kader wordt bijvoorbeeld het concept 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' (mvo) onder de loep genomen en worden nieuwe modellen geïntroduceerd voor het meten en verbeteren van bedrijfsprestaties.Het tweede doel van dit boek is dat technici en ICT'ers de competenties verwerven om zelf, als werknemers in organisaties, verantwoorde beslissingen te nemen in ethische dilemma's. Beslissingen waar zowel zijzelf als de organisaties baat bij hebben.In alle hoofdstukken staat de praktijk centraal. De theorie wordt uitgewerkt in zeer veel cases en voorbeelden. Het boek is gericht op studenten techniek en informatica (alle richtingen) in het hoger onderwijs. Daarnaast is het interessant voor professionals die ethiek op een zakelijk succesvolle manier willen integreren in hun organisatiebeleid.Pierre Winkler is auteur van boeken en artikelen op onder andere de terreinen ethiek, management en communicatie. Daarnaast is hij werkzaam als docent organisatie-ethiek bij de HES Amsterdam, bedrijfsadviseur en als gastonderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam.Margo van Kemenade is docent management & organisatie en trainer aan de School of Technology van Hogeschool INHOLLAND.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Winkler, M. van Kemenade
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
247

Beschrijving

Ethiek
voor techniek en ICT
De laatste decennia is het besef sterk toegenomen dat het bedrijfsleven een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Daarnaast heeft het bedrijfsleven echter ook de verantwoordelijkheid winst te maken. Organisatie-ethiek is bij uitstek het vak dat methodes geeft om die verantwoordelijkheden succesvol te combineren.
In dit boek wordt de organisatie-ethiek besproken voor de sectoren techniek en ICT. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties in deze sectoren weegt vaak extra zwaar. Ontwikkelingen in de techniek en de ICT kunnen immers diep ingrijpen in de samenleving, bijvoorbeeld op de gebieden veiligheid, gezondheid en milieu.
Het doel van dit boek is tweeledig. Enerzijds verschaft het technici en ICT'ers inzicht in hoe organisaties een succesvolle balans kunnen vinden bij het afwegen van hun zakelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheden. In dat kader wordt bijvoorbeeld het concept 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' (mvo) onder de loep genomen en worden nieuwe modellen geïntroduceerd voor het meten en verbeteren van bedrijfsprestaties.
Het tweede doel van dit boek is dat technici en ICT'ers de competenties verwerven om zelf, als werknemers in organisaties, verantwoorde beslissingen te nemen in ethische dilemma's. Beslissingen waar zowel zijzelf als de organisaties baat bij hebben.
In alle hoofdstukken staat de praktijk centraal. De theorie wordt uitgewerkt in zeer veel cases en voorbeelden. Het boek is gericht op studenten techniek en informatica (alle richtingen) in het hoger onderwijs. Daarnaast is het interessant voor professionals die ethiek op een zakelijk succesvolle manier willen integreren in hun organisatiebeleid.
Pierre Winkler is auteur van boeken en artikelen op onder andere de terreinen ethiek, management en communicatie. Daarnaast is hij werkzaam als docent organisatie-ethiek bij de HES Amsterdam, bedrijfsadviseur en als gastonderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam.
Margo van Kemenade is docent management & organisatie en trainer aan de School of Technology van Hogeschool INHOLLAND.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Winkler, M. van Kemenade
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
247

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99