Erich salomon en het ideale parlement

fotograaf in Berlijn en Den Haag, 1928-1940

Prijs € 48,50

Niet beschikbaar

Andreas Biefang

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Erich Salomon was een van de beroemdste fotografen van het Interbellum. Dit boek laat zien waarom en hoe zijn meesterlijke oeuvre een blijvende invloed had op de parlementaire fotografie.'Je kunt tegenwoordig wel een conferentie houden zonder ministers, maar niet zonder dr.Salomon!' Bij deze uitroep - uiteraard van een minister - konden bijna alle politici zich in de jaren tussen de wereldoorlogen aansluiten. De Duits-joodse fotojournalist Erich Salomon bracht in Duitsland en na 1933 in Nederland de hoofdpersonen in de politiek, maar ook in wetenschap en cultuur op een ongedwongen wijze in beeld: Hindenburg, Goebbels, Churchill, Juliana en Bernhard, Einstein, Charlie Chaplin en Marlene Dietrich. Maar weinig beroemdheden wisten Salomons lens te ontlopen. Systematische aandacht voor zijn werk als parlementair fotograaf was er tot nu toe echterniet, terwijl Salomon in Nederland toch de basis heeft gelegd voor de hedendaagse parlementaire fotojournalistiek. Dit boek vult deze leemte op en laat zien hoe Salomon de burger dichter bij de politiek bracht. Daarmee heeft hij van de fotografie een onmisbaar onderdeel gemaakt van het functioneren van de democratie. Over de auteur(s):Andreas Biefang (1962) is als historicus verbonden aan de 'Kommission für Geschichte des Parlamentarismus und der politischen Parteien' te Berlijn. Hij publiceerde reeds verschillende studies over visuele politieke geschiedenis.Marij Leenders (1957) is als historicus verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis en aan de afdeling Politieke geschiedenis van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Andreas Biefang
Uitgever
Boom
ISBN
9789461055132
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Beschrijving

Erich Salomon was een van de beroemdste fotografen van het Interbellum. Dit boek laat zien waarom en hoe zijn meesterlijke oeuvre een blijvende invloed had op de parlementaire fotografie.

'Je kunt tegenwoordig wel een conferentie houden zonder ministers, maar niet zonder dr.Salomon!' Bij deze uitroep - uiteraard van een minister - konden bijna alle politici zich in de jaren tussen de wereldoorlogen aansluiten. De Duits-joodse fotojournalist Erich Salomon bracht in Duitsland en na 1933 in Nederland de hoofdpersonen in de politiek, maar ook in wetenschap en cultuur op een ongedwongen wijze in beeld: Hindenburg, Goebbels, Churchill, Juliana en Bernhard, Einstein, Charlie Chaplin en Marlene Dietrich. Maar weinig beroemdheden wisten Salomons lens te ontlopen. Systematische aandacht voor zijn werk als parlementair fotograaf was er tot nu toe echter
niet, terwijl Salomon in Nederland toch de basis heeft gelegd voor de hedendaagse parlementaire fotojournalistiek. Dit boek vult deze leemte op en laat zien hoe Salomon de burger dichter bij de politiek bracht. Daarmee heeft hij van de fotografie een onmisbaar onderdeel gemaakt van het functioneren van de democratie.



Over de auteur(s):
Andreas Biefang (1962) is als historicus verbonden aan de 'Kommission für Geschichte des Parlamentarismus und der politischen Parteien' te Berlijn. Hij publiceerde reeds verschillende studies over visuele politieke geschiedenis.
Marij Leenders (1957) is als historicus verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis en aan de afdeling Politieke geschiedenis van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Andreas Biefang
Uitgever
Boom
ISBN
9789461055132
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99