Ergovaardig deel 2: Uitvoeren van interventies

Prijs € 102,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Koen van Dijk, Marluuke Jakobs, Ingrid Laban-Sinke, Anoeska Nas

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze derde herziene druk van Ergovaardig omvat de meest recente en veelgebruikte ergotherapeutische vaardigheden en zijn beschreven met aandacht voor cliëntgericht werken, evidence-based practice en occupation based ergotherapie. De ontwikkelingen in het beroepenveld zijn vertaald naar nieuwe vaardigheden die ergotherapeuten in hun opleiding leren. Een visie vanuit 'bouwstenen': losstaande (deel)vaardigheden die samen een gehele vaardigheid vormen en op verschillende manier met elkaar kunnen worden gecombineerd. De aandacht voor technieken, communicatie en attitude helpen de student beter te presteren in het uitvoeren van de vaardigheid. De Skillslab-methode als basis voor Ergovaardig blijft gehandhaafd.Twee delenIn deel 1 'Inventarisatie en analyse' maakt de student kennis met verschillende vaardigheden die nodig zijn in de kennismaking, vraagverheldering en de analyse tijdens de eerste fase met de cliënt. In deel 2 'Uitvoeren van interventies' gaat de student een breed scala aan ergotherapeutische interventies oefenen. In alle hoofdstukken wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten casuïstiek (in diagnosegroepen en leeftijden), waardoor de student leert met welke factoren hij/zij rekening dient te houden tijdens de uitvoer van de vaardigheid. WebsiteEen belangrijk onderdeel van beide boeken is de website www.ergovaardig.nl, met beeldmateriaal, voorbereidende- en oefenopdrachten, kennistests, invulbare pfd's van oefenlijsten en inhoudelijke analyses. Daarnaast biedt de website de mogelijkheid tot het uploaden van eigen beeldopnames van simulaties. Wijzigingen in de 3e druk-Er is gekozen voor het zoveel mogelijk enkelvoudig beschrijven van de vaardigheden, zodat verschillende vaardigheden met elkaar gecombineerd gebruikt kunnen worden (de zogenaamde 'bouwstenen-visie'). -Vernieuwde en fors uitgebreide website, met onder meer nieuw videomateriaal en online kennistests en opdrachten.-Nieuwe vaardigheden beschreven, zoals: Werken met groepen, Motiverende Gespreksvoering en de Activiteitenweger.-De reeks bestaat nu uit twee delen in plaats van drie. De boeken zijn kleiner van formaat en praktisch makkelijker bruikbaar. Veel informatie is online beschikbaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen van Dijk, Marluuke Jakobs, Ingrid Laban-Sinke, Anoeska Nas
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538376
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Beschrijving

Deze derde herziene druk van Ergovaardig omvat de meest recente en veelgebruikte ergotherapeutische vaardigheden en zijn beschreven met aandacht voor cliëntgericht werken, evidence-based practice en occupation based ergotherapie. De ontwikkelingen in het beroepenveld zijn vertaald naar nieuwe vaardigheden die ergotherapeuten in hun opleiding leren. Een visie vanuit 'bouwstenen': losstaande (deel)vaardigheden die samen een gehele vaardigheid vormen en op verschillende manier met elkaar kunnen worden gecombineerd. De aandacht voor technieken, communicatie en attitude helpen de student beter te presteren in het uitvoeren van de vaardigheid. De Skillslab-methode als basis voor Ergovaardig blijft gehandhaafd.

Twee delen
In deel 1 'Inventarisatie en analyse' maakt de student kennis met verschillende vaardigheden die nodig zijn in de kennismaking, vraagverheldering en de analyse tijdens de eerste fase met de cliënt.
In deel 2 'Uitvoeren van interventies' gaat de student een breed scala aan ergotherapeutische interventies oefenen. In alle hoofdstukken wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten casuïstiek (in diagnosegroepen en leeftijden), waardoor de student leert met welke factoren hij/zij rekening dient te houden tijdens de uitvoer van de vaardigheid.

Website
Een belangrijk onderdeel van beide boeken is de website www.ergovaardig.nl, met beeldmateriaal, voorbereidende- en oefenopdrachten, kennistests, invulbare pfd's van oefenlijsten en inhoudelijke analyses. Daarnaast biedt de website de mogelijkheid tot het uploaden van eigen beeldopnames van simulaties.

Wijzigingen in de 3e druk
-Er is gekozen voor het zoveel mogelijk enkelvoudig beschrijven van de vaardigheden, zodat verschillende vaardigheden met elkaar gecombineerd gebruikt kunnen worden (de zogenaamde 'bouwstenen-visie').
-Vernieuwde en fors uitgebreide website, met onder meer nieuw videomateriaal en online kennistests en opdrachten.
-Nieuwe vaardigheden beschreven, zoals: Werken met groepen, Motiverende Gespreksvoering en de Activiteitenweger.
-De reeks bestaat nu uit twee delen in plaats van drie. De boeken zijn kleiner van formaat en praktisch makkelijker bruikbaar. Veel informatie is online beschikbaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen van Dijk, Marluuke Jakobs, Ingrid Laban-Sinke, Anoeska Nas
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538376
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99