Erfenis Europa

toekomst van een stervende zwaan

Prijs € 15,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Christiane Berkvens-Stevelinck

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Europa is een fenomeen. Volgens eurosceptici is Europa een stervende zwaan, de geschiedenis laat echter een feniks zien, de mythische vogel die steeds uit haar as verrijst. Ernstige situaties zijn een constante in de Europese geschiedenis, evenals haar veerkracht. Uit elke crisis kwam ze sterker te voorschijn.Europa wist altijd haar culturele kroonjuwelen door te geven aan de volgende generaties. Ze staan beschreven in het cultureel testament Erfenis Europa, gerangschikt naar negen kernbegrippen.verwondering, nieuwsgierigheid, vertrouwen in de vooruitgang, verantwoordelijkheidtolerantie, geduld, vrijheid, idealisme, schoonheidU vindt hier een kostbaar bezit aan beeldende kunst, literatuur, muziek en films, als geschenk aangeboden aan nieuwsgierige mensen die kennis willen nemen van hun eigen erfenis. Van Plato tot De kleine prins en van Arvo Pärt tot Le ballon rouge. Want die moeten mee, het lange leven in dat Europa te wachten staat!Christiane Berkvens-Stevelinck (1946) studeerde geschiedenis en theologie. Ze is bijzonder hoogleraar Europese cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze academiepredikante van de Leidse Universiteit en remonstrants predikante in Rotterdam en Breda. In 2010 publiceerde zij samen met ds. Ad Alblas de "Catechismus van de compassie".

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christiane Berkvens-Stevelinck
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708443
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Europa is een fenomeen. Volgens eurosceptici is Europa een stervende zwaan, de geschiedenis laat echter een feniks zien, de mythische vogel die steeds uit haar as verrijst. Ernstige situaties zijn een constante in de Europese geschiedenis, evenals haar veerkracht. Uit elke crisis kwam ze sterker te voorschijn.

Europa wist altijd haar culturele kroonjuwelen door te geven aan de volgende generaties. Ze staan beschreven in het cultureel testament Erfenis Europa, gerangschikt naar negen kernbegrippen.

verwondering, nieuwsgierigheid,
vertrouwen in de vooruitgang, verantwoordelijkheid
tolerantie, geduld, vrijheid,
idealisme, schoonheid

U vindt hier een kostbaar bezit aan beeldende kunst, literatuur, muziek en films, als geschenk aangeboden aan nieuwsgierige mensen die kennis willen nemen van hun eigen erfenis. Van Plato tot De kleine prins en van Arvo Pärt tot Le ballon rouge. Want die moeten mee, het lange leven in dat Europa te wachten staat!

Christiane Berkvens-Stevelinck (1946) studeerde geschiedenis en theologie. Ze is bijzonder hoogleraar Europese cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze academiepredikante van de Leidse Universiteit en remonstrants predikante in Rotterdam en Breda. In 2010 publiceerde zij samen met ds. Ad Alblas de "Catechismus van de compassie".

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christiane Berkvens-Stevelinck
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708443
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99