Er is in Rome iets gebeurd (e-Book)

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Sándor Márai

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sándor Márai: een van de belangrijkste Europese schrijvers van de twintigste eeuw Er is in Rome iets gebeurd is het verhaal over de moord op Julius Caesar. Plaats van handeling is Baiae, een in de Oudheid beruchte badplaats aan de kust bij Napels. In twaalf hoofdstukken, die de uren tussen zonsondergang en de dageraad bestrijken, laat Sándor Márai figuren uit de zelfkant van de maatschappij aan het woord over een schokkend gerucht uit Rome, dat langzaam maar zeker steeds concreter wordt maar niet bij naam mag worden genoemd: de dictator is niet meer. Márai laat in deze roman zien hoe een totalitair regime de gedachten en handelingen van zijn burgers beïnvloedt. Zijn diepe inzicht in de menselijke psychologie en zijn literaire meesterschap maken Er is in Rome iets gebeurd tot een hoogtepunt in zijn oeuvre. Sándor Márai schreef deze roman in 1971 in Italië. Daar verkeerde hij in ballingschap nadat hij zijn vaderland Hongarije in 1948 had verlaten om aan de communistische dictatuur te ontsnappen. Het inspireerde hem tot het schrijven van dit boek over hoe een allesoverheersende gebeurtenis het leven van normale mensen bepaalt. Want normale mensen maken ‘de echte geschiedenis’, geschiedenis zonder data en zonder de namen van grote mannen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sándor Márai
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441842
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2016
Bestandsgrootte
1598427 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Beschrijving

Sándor Márai: een van de belangrijkste Europese schrijvers van de twintigste eeuw
Er is in Rome iets gebeurd is het verhaal over de moord op Julius Caesar. Plaats van handeling is Baiae, een in de Oudheid beruchte badplaats aan de kust bij Napels.
In twaalf hoofdstukken, die de uren tussen zonsondergang en de dageraad bestrijken, laat Sándor Márai figuren uit de zelfkant van de maatschappij aan het woord over een schokkend gerucht uit Rome, dat langzaam maar zeker steeds concreter wordt maar niet bij naam mag worden genoemd: de dictator is niet meer.
Márai laat in deze roman zien hoe een totalitair regime de gedachten en handelingen van zijn burgers beïnvloedt. Zijn diepe inzicht in de menselijke psychologie en zijn literaire meesterschap maken Er is in Rome iets gebeurd tot een hoogtepunt in zijn oeuvre.
Sándor Márai schreef deze roman in 1971 in Italië. Daar verkeerde hij in ballingschap nadat hij zijn vaderland Hongarije in 1948 had verlaten om aan de communistische dictatuur te ontsnappen. Het inspireerde hem tot het schrijven van dit boek over hoe een allesoverheersende gebeurtenis het leven van normale mensen bepaalt. Want normale mensen maken ‘de echte geschiedenis’, geschiedenis zonder data en zonder de namen van grote mannen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sándor Márai
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441842
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2016
Bestandsgrootte
1598427 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99