Engeland en andere verhalen

Prijs € 24,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Graham Swift

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze flonkerende verhalenbundel, zijn eerste sinds dertig jaar, portretteert Graham Swift zijn eigen land: een natie in een permanente identiteitscrisis, gevangen tussen verleden en moderniteit, tussen komedie en drama. Swifts beschrijving van Engeland, soms liefdevol, soms ontluisterend, is vooral ook die van haar bewoners: van hun verlangens en teleurstellingen, hun hang naar avontuur, hun vasthouden aan het bestaande, hun houding ten opzichte van leven en dood.We ontmoeten dr. Shah, die nog nooit een voet in India heeft gezet, Charlie en Don, die de dokken hebben zien veranderen in de Docklands, Daisy Baker, die als de dood is voor Yorkshire en Lily Dobbs, de enige vrouw die met een overhemd is getrouwd. Swifts verhalen voeren ons door de bewogen geschiedenis van zijn vaderland: van de Burgeroorlog tot de dag van vandaag, van de grote gebeurtenissen die de wereld hebben geschokt tot aan de drama's die zich in kamers, huizen, kantoren en werkplaatsen afspelen. Met humor en met een altijd scherp oog voor onvermijdelijkheid en verlies probeert hij het ondefinieerbare lichaam te beschrijven dat een natie vormt.Maar het verhaal van Engeland is natuurlijk het verhaal van ons allemaal: van geboorte, opgroeien, seks, ouderdom en dood. Van het vinden van onze weg. En van het kwijtraken daarvan.'Swift beschrijft het leven zelf. Ieder verhaal in deze prachtige bundel laat een diepe voetafdruk achter.' - The Guardian

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Graham Swift
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048843213
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

In deze flonkerende verhalenbundel, zijn eerste sinds dertig jaar, portretteert Graham Swift zijn eigen land: een natie in een permanente identiteitscrisis, gevangen tussen verleden en moderniteit, tussen komedie en drama. Swifts beschrijving van Engeland, soms liefdevol, soms ontluisterend, is vooral ook die van haar bewoners: van hun verlangens en teleurstellingen, hun hang naar avontuur, hun vasthouden aan het bestaande, hun houding ten opzichte van leven en dood.
We ontmoeten dr. Shah, die nog nooit een voet in India heeft gezet, Charlie en Don, die de dokken hebben zien veranderen in de Docklands, Daisy Baker, die als de dood is voor Yorkshire en Lily Dobbs, de enige vrouw die met een overhemd is getrouwd.
Swifts verhalen voeren ons door de bewogen geschiedenis van zijn vaderland: van de Burgeroorlog tot de dag van vandaag, van de grote gebeurtenissen die de wereld hebben geschokt tot aan de drama's die zich in kamers, huizen, kantoren en werkplaatsen afspelen. Met humor en met een altijd scherp oog voor onvermijdelijkheid en verlies probeert hij het ondefinieerbare lichaam te beschrijven dat een natie vormt.
Maar het verhaal van Engeland is natuurlijk het verhaal van ons allemaal: van geboorte, opgroeien, seks, ouderdom en dood. Van het vinden van onze weg. En van het kwijtraken daarvan.

'Swift beschrijft het leven zelf. Ieder verhaal in deze prachtige bundel laat een diepe voetafdruk achter.' - The Guardian

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Graham Swift
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048843213
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99