En geef mijn gezwel ook wat te zuipen

Prijs € 7,50

Uitverkocht

Hanz Prins, Karel Kanits

Hardback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vriendschap, Leffe Dubbel, humor, muziek en kanker. Schrijf daar maar eens een boek over.Karel Kanits heeft deze bestanddelen echter weten te mixen tot de (auto)biografie 'En geef mijn gezwel ook wat te zuipe...!'. Dit openhartige relaas bevat mailwisselingen en verhalen over de periode van de ruim zestien maanden, waarin de hoofdpersoon, muzikant Hanz Prins, een heroïsch gevecht voert tegen de terminale slokdarmkanker, die eind 2010 bij hem wordt vastgesteld.Tijdens zijn ziekte vat hij samen met Karel het plan om Haagse muzikale iconen - onder meer Cesar Zuiderwijk, Robert Jan Stips en Niko Christiansen - te vragen een bijdrage te leveren aan de cd van Hanz, Pirates & Parrots, die uiteindelijk in november 2011 een glorieuze release beleeft in het Paard van Troje in Den Haag.Het verhaal ontroert, maar is ook doordrenkt met rauwe Haagse humor. Hierdoor voert niet die kankâhziekte de boventoon, maar wel de eindfase van een langdurige vriendschap waarin twee vrienden vechten om het behoud ervan. De levensdrang en kracht van Hans worden pijnlijk zichtbaar als hij zelfs tijdens chemokuren, met sonde en al, blijft optreden. Een prachtig geschreven, humoristisch, maar ook confronterend boek dat het ultieme bewijs levert dat broederschap de dood overstijgt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hanz Prins, Karel Kanits
Uitgever
LetterRijn
ISBN
9789491875151
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Vriendschap, Leffe Dubbel, humor, muziek en kanker. Schrijf daar maar eens een boek over.
Karel Kanits heeft deze bestanddelen echter weten te mixen tot de (auto)biografie 'En geef mijn gezwel ook wat te zuipe...!'.
Dit openhartige relaas bevat mailwisselingen en verhalen over de periode van de ruim zestien maanden, waarin de hoofdpersoon, muzikant Hanz Prins, een heroïsch gevecht voert tegen de terminale slokdarmkanker, die eind 2010 bij hem wordt vastgesteld.
Tijdens zijn ziekte vat hij samen met Karel het plan om Haagse muzikale iconen - onder meer Cesar Zuiderwijk, Robert Jan Stips en Niko Christiansen - te vragen een bijdrage te leveren aan de cd van Hanz, Pirates & Parrots, die uiteindelijk in november 2011 een glorieuze release beleeft in het Paard van Troje in Den Haag.
Het verhaal ontroert, maar is ook doordrenkt met rauwe Haagse humor. Hierdoor voert niet die kankâhziekte de boventoon, maar wel de eindfase van een langdurige vriendschap waarin twee vrienden vechten om het behoud ervan. De levensdrang en kracht van Hans worden pijnlijk zichtbaar als hij zelfs tijdens chemokuren, met sonde en al, blijft optreden.
Een prachtig geschreven, humoristisch, maar ook confronterend boek dat het ultieme bewijs levert dat broederschap de dood overstijgt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hanz Prins, Karel Kanits
Uitgever
LetterRijn
ISBN
9789491875151
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99