Emotieregulatie

een praktische gids voor professionals

Prijs € 40,00

Niet beschikbaar

Robert Leahy, Dennis Tirch, Lisa Napolitano

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leren omgaan met emoties is een essentieel onderdeel van verschillende therapievormen. Of je als behandelaar nu vanuit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, ACT of dialectische gedragstherapie werkt, vrijwel altijd is het van belang om de emotieregulatie van cliënten te verbeteren. Om die reden zijn er inmiddels talloze interventies ontwikkeld. Maar welke kies je voor welke cliënt, in welke situatie?'Emotieregulatie' is een uiterst praktisch en toegankelijk handboek dat antwoord geeft op deze vraag. Op een overzichtelijke manier presenteren Robert Leahy, Dennis Tirch en Lisa Napolitano de meest effectieve interventies uit diverse therapeutische disciplines.In negen heldere hoofdstukken staat steeds een specifieke strategie centraal, zoals acceptatie, mindfulness, cognitieve herstructurering en stressreductie. Bij elke strategie worden de bijbehorende interventies zorgvuldig beschreven en toegelicht, inclusief voorbeeldvragen, uitgewerkte dialogen en huiswerkopdrachten. Ook wordt steeds aangegeven welke knelpunten een therapeut kan tegenkomen en wat de relatie is met andere, soortgelijke interventies. Achterin het boek staat tot slot meer dan 60 handige en kopieerbare formulieren met invuloefeningen of instructies."Dit boek levert een unieke en zeer belangrijke bijdrage aan de literatuur over emoties. Vooral omdat problemen met emotieregulatie een cruciale rol spelen bij veel verschillende psychische stoornissen. Ik raad dit boek daarom ten zeerste aan" -- Marsha Linehan'Emotieregulatie' is een must voor iedere professional, ongeacht zijn of haar theoretische oriëntatie. Het boek biedt alles om direct aan de slag te gaan en cliënten te leren omgaan met overweldigende emoties.Robert Leahy, Dennis Tirch en Lisa Napolitano zijn alle drie internationaal gerespecteerde deskundigen op het gebied van cognitieve therapie. Robert Leahy en Dennis Tirch zijn werkzaam bij het American Institute for Cognitive Therapy in New York. Lisa Napolitano is verbonden aan de afdeling psychiatrie van de New York University School of Medicine.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Leahy, Dennis Tirch, Lisa Napolitano
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729623
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Leren omgaan met emoties is een essentieel onderdeel van verschillende therapievormen. Of je als behandelaar nu vanuit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, ACT of dialectische gedragstherapie werkt, vrijwel altijd is het van belang om de emotieregulatie van cliënten te verbeteren. Om die reden zijn er inmiddels talloze interventies ontwikkeld. Maar welke kies je voor welke cliënt, in welke situatie?

'Emotieregulatie' is een uiterst praktisch en toegankelijk handboek dat antwoord geeft op deze vraag. Op een overzichtelijke manier presenteren Robert Leahy, Dennis Tirch en Lisa Napolitano de meest effectieve interventies uit diverse therapeutische disciplines.

In negen heldere hoofdstukken staat steeds een specifieke strategie centraal, zoals acceptatie, mindfulness, cognitieve herstructurering en stressreductie. Bij elke strategie worden de bijbehorende interventies zorgvuldig beschreven en toegelicht, inclusief voorbeeldvragen, uitgewerkte dialogen en huiswerkopdrachten. Ook wordt steeds aangegeven welke knelpunten een therapeut kan tegenkomen en wat de relatie is met andere, soortgelijke interventies. Achterin het boek staat tot slot meer dan 60 handige en kopieerbare formulieren met invuloefeningen of instructies.

"Dit boek levert een unieke en zeer belangrijke bijdrage aan de literatuur over emoties. Vooral omdat problemen met emotieregulatie een cruciale rol spelen bij veel verschillende psychische stoornissen. Ik raad dit boek daarom ten zeerste aan" -- Marsha Linehan

'Emotieregulatie' is een must voor iedere professional, ongeacht zijn of haar theoretische oriëntatie. Het boek biedt alles om direct aan de slag te gaan en cliënten te leren omgaan met overweldigende emoties.

Robert Leahy, Dennis Tirch en Lisa Napolitano zijn alle drie internationaal gerespecteerde deskundigen op het gebied van cognitieve therapie. Robert Leahy en Dennis Tirch zijn werkzaam bij het American Institute for Cognitive Therapy in New York. Lisa Napolitano is verbonden aan de afdeling psychiatrie van de New York University School of Medicine.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Leahy, Dennis Tirch, Lisa Napolitano
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729623
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99