Elke les telt

6 principes voor effectief leren en lesgeven

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Shaun Allison, Andy Tharby

Paperback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat maakt jou een goede leraar? Hoe maak jij het verschil met jouw les? In dit boek beschrijven Shaun Allison en Andy Tharby helder en stapsgewijs zes belangrijke basisprincipes voor een goede les:1.Uitdaging: daag leerlingen uit en heb hoge verwachtingen.2.Uitleg: verhelder de lesstof en maak deze concreet.3.Voordoen: laat zien hoe jij de lesstof en eventuele problemen aanpakt.4.Oefening: laat leerlingen vaak oefenen, zodat ze zelfstandig kunnen toepassen wat jij hun leert.5.Feedback: vertel leerlingen hoe ze het doen, aan welke doelen ze werken en hoe ze deze bereiken. Benut hun feedback om jouw onderwijs te verbeteren. 6.Vragen: stel vragen om na te gaan of leerlingen de lesstof begrepen hebben en om hen dieper over de stof te laten nadenken. Bij de principes - die alle gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek - krijgt de lezer vele praktische, effectieve strategieën om direct mee aan de slag te gaan. Dit maakt het boek een complete toolkit, die leraren helpt ervoor te zorgen dat elke les telt. Voor schoolleiders is er bovendien een hoofdstuk over de implementatie van de principes in de gehele school.Werken met de zes basisprincipes maakt dat je werkt aan een cultuur van ontwikkeling en groei, niet alleen in jouw klas, maar in de gehele school.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Shaun Allison, Andy Tharby
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789492525260
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat maakt jou een goede leraar? Hoe maak jij het verschil met jouw les?
In dit boek beschrijven Shaun Allison en Andy Tharby helder en stapsgewijs zes belangrijke basisprincipes voor een goede les:
1.Uitdaging: daag leerlingen uit en heb hoge verwachtingen.
2.Uitleg: verhelder de lesstof en maak deze concreet.
3.Voordoen: laat zien hoe jij de lesstof en eventuele problemen aanpakt.
4.Oefening: laat leerlingen vaak oefenen, zodat ze zelfstandig kunnen toepassen wat jij hun leert.
5.Feedback: vertel leerlingen hoe ze het doen, aan welke doelen ze werken en hoe ze deze bereiken. Benut hun feedback om jouw onderwijs te verbeteren.
6.Vragen: stel vragen om na te gaan of leerlingen de lesstof begrepen hebben en om hen dieper over de stof te laten nadenken.
Bij de principes - die alle gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek - krijgt de lezer vele praktische, effectieve strategieën om direct mee aan de slag te gaan. Dit maakt het boek een complete toolkit, die leraren helpt ervoor te zorgen dat elke les telt. Voor schoolleiders is er bovendien een hoofdstuk over de implementatie van de principes in de gehele school.
Werken met de zes basisprincipes maakt dat je werkt aan een cultuur van ontwikkeling en groei, niet alleen in jouw klas, maar in de gehele school.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Shaun Allison, Andy Tharby
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789492525260
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99