Eilandbestaan

mensen met autismespectrumstoornissen en moeilijk verstaanbaar gedrag

Prijs € 26,80

Uitverkocht

Hans Reinders, Karen Wuertz, Ina Venekamp

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over het boek:Mensen met een autismespectrumstoornis hebben met extreme moeilijkheden te kampen, die geregeld uitmonden in verregaande vrijheidbeperkende maatregelen. Doorgaans heeft de buitenwacht weinig weet van hun bestaan, behalve wanneer de media zich meester maken van een verhaal over een cliënt die langdurig vastgebonden zit. Ook in de locatie waar dit onderzoek is verricht, is men terecht gekomen in een neerwaartse spiraal die niemand heeft gewild, maar waaraan ook niemand zich heeft kunnen onttrekken. Het gevolg is een ontredderde situatie waarin mensen met elkaar zijn vastgelopen. Het bijzondere is dat ze het gevecht tegen de verwarring niet opgeven maar blijven zoeken om een uitweg te vinden die een andere toekomst mogelijk maakt.In het project 'Beelden van Kwaliteit' wordt participerende observatie als methode ingezet om de zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking te beschrijven. Het onderzoek dat in dit boek wordt beschreven is een voorloper van dit project (www.beeldenvankwaliteit.nl).Over de auteur(s):Hans Reinders is hoogleraar Ethiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij ook de Bernard Lievegoed-leerstoel bezet.Karen Wuertz is cultureel antropoloog en kindertherapeut. Zij werkt in haar eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie en bij de stichting Centrum '45 met vluchtelingengezinnen. Daarnaast is zij freelance onderzoeker en trainer. Meest recente publicatie: De kunst van het zorgen (2009), samen met Hans Reinders.Ina Venekamp is psycholoog, coach, trainer en procesbegeleider. Ze faciliteert en creëert op inspirerende wijze nieuwe mogelijkheden die bijdragen aan het perspectief van mensen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Reinders, Karen Wuertz, Ina Venekamp
Uitgever
Garant
ISBN
9789044129991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Beschrijving

Over het boek:
Mensen met een autismespectrumstoornis hebben met extreme moeilijkheden te kampen, die geregeld uitmonden in verregaande vrijheidbeperkende maatregelen. Doorgaans heeft de buitenwacht weinig weet van hun bestaan, behalve wanneer de media zich meester maken van een verhaal over een cliënt die langdurig vastgebonden zit. Ook in de locatie waar dit onderzoek is verricht, is men terecht gekomen in een neerwaartse spiraal die niemand heeft gewild, maar waaraan ook niemand zich heeft kunnen onttrekken. Het gevolg is een ontredderde situatie waarin mensen met elkaar zijn vastgelopen. Het bijzondere is dat ze het gevecht tegen de verwarring niet opgeven maar blijven zoeken om een uitweg te vinden die een andere toekomst mogelijk maakt.
In het project 'Beelden van Kwaliteit' wordt participerende observatie als methode ingezet om de zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking te beschrijven. Het onderzoek dat in dit boek wordt beschreven is een voorloper van dit project (www.beeldenvankwaliteit.nl).

Over de auteur(s):
Hans Reinders is hoogleraar Ethiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij ook de Bernard Lievegoed-leerstoel bezet.
Karen Wuertz is cultureel antropoloog en kindertherapeut. Zij werkt in haar eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie en bij de stichting Centrum '45 met vluchtelingengezinnen. Daarnaast is zij freelance onderzoeker en trainer. Meest recente publicatie: De kunst van het zorgen (2009), samen met Hans Reinders.
Ina Venekamp is psycholoog, coach, trainer en procesbegeleider. Ze faciliteert en creëert op inspirerende wijze nieuwe mogelijkheden die bijdragen aan het perspectief van mensen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Reinders, Karen Wuertz, Ina Venekamp
Uitgever
Garant
ISBN
9789044129991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99