Effectief motiveren voor professionals

een methodiek voor adviseurs, begeleiders, coaches

Prijs € 49,95

Niet beschikbaar

Frans Mathijs Gerards

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek gaat uit van het cruciale belang van ‘motivatie’ bij (duurzame) gedragsverandering. Iedereen die met jeugdige en volwassen cliënten werkt, heeft daarmee te maken. Men ontkomt er niet aan. Motivatie levert de brandstof voor gedragsverandering en is daarom cruciaal. Zonder motivatie géén gedragsverandering! Met behulp van praktijkvoorbeelden wordt aangehaakt bij de alledaagse praktijk van diverse professionals die adviezen of opdrachten geven aan hun cliënten. Hoe vaak verzuchten die niet: “Hoe krijg ik ze zover?”, “Wist ik maar een manier om ze aan het werk te krijgen!”De auteur toont eerst ‘traditionele mogelijkheden’ om dit aan te pakken: eindeloos op iemand inpraten, sociale druk uitoefenen, dreigen met straf, schuldgevoelens oproepen, kleineren en belachelijk maken, vernederen en ten slotte wedijver en competitie. Daarna biedt hij een meer authentieke route om mensen intrinsiek te motiveren.Kern van die benadering - en geheel nieuw - is het werken met motievenbundels. Hierbij wordt een bundel van motiverende factoren ingezet om bij cliënten motivatie te ontlokken, te versterken en te onderhouden. Die motiverende factoren vormen in feite het gereedschap van de professional. Iets anders heeft hij niet. Overtuigend en helder wordt weergegeven hoe deze het beste kunnen worden ingezet. Het boek biedt in ieder hoofdstuk een aantal oefeningen om zich de stof eigen te maken. Dr. F.M. Gerards (1943), gezondheidszorgpsycholoog (BIG) en psychotherapeut (BIG), was ruim twintig jaar als universitair docent verbonden aan de vakgroep GVO van de Universiteit Maastricht. Momenteel werkt hij als vrijgevestigd psychotherapeut in een zelfstandige praktijk. Bij Uitgeverij Nelissen publiceerde hij eerder Effektief Ouderschap (1979), Effektief Onderwijzen (1980), Health Counseling (1997) en Goede voornemens waarmaken (2007).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans Mathijs Gerards
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024418657
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
181

Beschrijving

Het boek gaat uit van het cruciale belang van ‘motivatie’ bij (duurzame) gedragsverandering. Iedereen die met jeugdige en volwassen cliënten werkt, heeft daarmee te maken. Men ontkomt er niet aan. Motivatie levert de brandstof voor gedragsverandering en is daarom cruciaal. Zonder motivatie géén gedragsverandering!

Met behulp van praktijkvoorbeelden wordt aangehaakt bij de alledaagse praktijk van diverse professionals die adviezen of opdrachten geven aan hun cliënten. Hoe vaak verzuchten die niet: “Hoe krijg ik ze zover?”, “Wist ik maar een manier om ze aan het werk te krijgen!”

De auteur toont eerst ‘traditionele mogelijkheden’ om dit aan te pakken: eindeloos op iemand inpraten, sociale druk uitoefenen, dreigen met straf, schuldgevoelens oproepen, kleineren en belachelijk maken, vernederen en ten slotte wedijver en competitie. Daarna biedt hij een meer authentieke route om mensen intrinsiek te motiveren.
Kern van die benadering - en geheel nieuw - is het werken met motievenbundels. Hierbij wordt een bundel van motiverende factoren ingezet om bij cliënten motivatie te ontlokken, te versterken en te onderhouden. Die motiverende factoren vormen in feite het gereedschap van de professional. Iets anders heeft hij niet. Overtuigend en helder wordt weergegeven hoe deze het beste kunnen worden ingezet.

Het boek biedt in ieder hoofdstuk een aantal oefeningen om zich de stof eigen te maken.

Dr. F.M. Gerards (1943), gezondheidszorgpsycholoog (BIG) en psychotherapeut (BIG), was ruim twintig jaar als universitair docent verbonden aan de vakgroep GVO van de Universiteit Maastricht. Momenteel werkt hij als vrijgevestigd psychotherapeut in een zelfstandige praktijk. Bij Uitgeverij Nelissen publiceerde hij eerder Effektief Ouderschap (1979), Effektief Onderwijzen (1980), Health Counseling (1997) en Goede voornemens waarmaken (2007).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans Mathijs Gerards
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024418657
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
181

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99