Effectief en creatief schrijven

hoe technische en creatieve vaardigheden kunnen leiden tot een goed verhaal en een boeiend rapport

Prijs € 24,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Job Creyghton

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Job Creyghton (1948) verzorgt al meer dan een kwart eeuw cursussen en inleidingen die het hele spectrum van schrijven bestrijken. Zo heeft hij op de Schrijversvakschool Amsterdam studenten met fictie vertrouwd gemaakt. Bij de School voor Journalistiek in Utrecht ligt het accent meer op hetschrijven voor media als dagbladen en tijdschriften. In de hbo-opleiding CMD (Communication en Multimedia Design) belichtte hij de combinatie woord en beeld. In het postacademische onderwijs aan de Universiteit Leiden maakt hij cursisten vertrouwd met wetenschapsjournalistiek. Voor bedrijven en overheden verzorgt Creyghton trainingen waarin vaardigheden als duidelijk rapporteren en helder communiceren centraal staan.Creyghton heeft ook enkele romans en gedichten op zijn naam staan. Hij publiceerde in literaire tijdschriften als De Gids, Maatstaf en De Tweede Ronde.Een boeiend rapport en een vlot geschreven verslag lezen heel wat makkelijker dan een droge opsomming van feiten en gebeurtenissen. Dat weet iedereen. Maar niet iedereen weet hoe je vlot en boeiend moetschrijven. Daar gaat dit boek over.Durf en verbeelding kun je leren door creatieve vermogens te stimuleren.Zo komt er meer variatie en originaliteit in je teksten. Maar het schrijven vaneen interessant en effectief stuk vraagt ook om kennis en vooral techniek. De technische kant van het schrijven komt uitgebreid aan de orde en helpt de doeltreffendheid van je tekst te vergroten.Meer dan vroeger moet alles korter, spannender en heftiger. Daarnaast moet een tekst direct aanspreken en meteen impact hebben. Vandaar dat bij het schrijven voor het 'world wide web' en bij de 'digi-taal' van de sociale media nadrukkelijk wordt stil gestaan.Wie onderhoudend, stilistisch interessant en grammaticaal juist wil leren schrijven, vindt in Effectief en Creatief Schrijven de onmisbare kennis daarvoor, aangevuld met verhelderende voorbeelden en adequate oefeningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Job Creyghton
Uitgever
Kemper Conseil Publishing
ISBN
9789076542706
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Beschrijving

Job Creyghton (1948) verzorgt al meer dan een kwart eeuw cursussen en inleidingen die het hele spectrum van schrijven bestrijken. Zo heeft hij op de Schrijversvakschool Amsterdam studenten met fictie vertrouwd gemaakt. Bij de School voor Journalistiek in Utrecht ligt het accent meer op het
schrijven voor media als dagbladen en tijdschriften. In de hbo-opleiding CMD (Communication en Multimedia Design) belichtte hij de combinatie woord en beeld. In het postacademische onderwijs aan de Universiteit Leiden maakt hij cursisten vertrouwd met wetenschapsjournalistiek. Voor bedrijven en overheden verzorgt Creyghton trainingen waarin vaardigheden als duidelijk rapporteren en helder communiceren centraal staan.
Creyghton heeft ook enkele romans en gedichten op zijn naam staan. Hij publiceerde in literaire tijdschriften als De Gids, Maatstaf en De Tweede Ronde.

Een boeiend rapport en een vlot geschreven verslag lezen heel wat makkelijker dan een droge opsomming van feiten en gebeurtenissen. Dat weet iedereen. Maar niet iedereen weet hoe je vlot en boeiend moet
schrijven. Daar gaat dit boek over.
Durf en verbeelding kun je leren door creatieve vermogens te stimuleren.
Zo komt er meer variatie en originaliteit in je teksten. Maar het schrijven van
een interessant en effectief stuk vraagt ook om kennis en vooral techniek. De technische kant van het schrijven komt uitgebreid aan de orde en helpt de doeltreffendheid van je tekst te vergroten.
Meer dan vroeger moet alles korter, spannender en heftiger. Daarnaast moet een tekst direct aanspreken en meteen impact hebben. Vandaar dat bij het schrijven voor het 'world wide web' en bij de 'digi-taal' van de sociale media nadrukkelijk wordt stil gestaan.
Wie onderhoudend, stilistisch interessant en grammaticaal juist wil leren schrijven, vindt in Effectief en Creatief Schrijven de onmisbare kennis daarvoor, aangevuld met verhelderende voorbeelden en adequate oefeningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Job Creyghton
Uitgever
Kemper Conseil Publishing
ISBN
9789076542706
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99