Eergerelateerd geweld

een onderzoek naar twintig ernstige zaken

Prijs € 39,12

Uitverkocht

E. van der Torre, L. Schaap

Paperback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eerwraak of eergerelateerd geweld staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Dat is terecht: her kan gaan om zeer ernstig geweld dat zich keert tegen mannen of vrouwen die traditionele opvattingen over eer schenden. Het verschijnsel is door een aantal spraakmakende moorden enkele keren groot nieuws geweest. Dit komt door kenmerken van sommige van die moorden: gepleegd te midden van omstanders en daders zonder wroeging. De kamerleden wolfsen en Hirsi Ali hebben in een motie gevraaged om een onderzoek naar zo’n moord, te weten die op mevrouw G l. In reactie hierop heeft de minister van Justitie een onderzoek toegezegd naar meerdere casussen. Het heeft geresulteerd in dit onderzoek naar twintig casussen. Het betreft een nauwgezet empirisch onderzoek naar twaalf moordzaken of pogingen tot moord en acht zaken waarbij de slachtoffers (voorlopig) in veiligheid zijn gebracht. Het legt bloot hoe slachtoffers, hun sociale omgeving en professionele instanties hebben gereageerd op eerconflicten. Het mondt uit in helders en op belangrijke onderdelen kritische conclusies die houvast bieden voor verbeteringen van beleid en uitvoering.Het boek is geschikt voor onderwijs: het is toegankelijk geschreven en beschrift met welke problemen, kansen en dilemma’s uitvoerders te maken kunnen krijgen. Het beschrift niet allen geslaagde interventies, maar legt ook hele en halve misstappen bloot.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. van der Torre, L. Schaap
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240117
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

Eerwraak of eergerelateerd geweld staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Dat is terecht: her kan gaan om zeer ernstig geweld dat zich keert tegen mannen of vrouwen die traditionele opvattingen over eer schenden. Het verschijnsel is door een aantal spraakmakende moorden enkele keren groot nieuws geweest. Dit komt door kenmerken van sommige van die moorden: gepleegd te midden van omstanders en daders zonder wroeging. De kamerleden wolfsen en Hirsi Ali hebben in een motie gevraaged om een onderzoek naar zo’n moord, te weten die op mevrouw G l. In reactie hierop heeft de minister van Justitie een onderzoek toegezegd naar meerdere casussen. Het heeft geresulteerd in dit onderzoek naar twintig casussen. Het betreft een nauwgezet empirisch onderzoek naar twaalf moordzaken of pogingen tot moord en acht zaken waarbij de slachtoffers (voorlopig) in veiligheid zijn gebracht. Het legt bloot hoe slachtoffers, hun sociale omgeving en professionele instanties hebben gereageerd op eerconflicten. Het mondt uit in helders en op belangrijke onderdelen kritische conclusies die houvast bieden voor verbeteringen van beleid en uitvoering.
Het boek is geschikt voor onderwijs: het is toegankelijk geschreven en beschrift met welke problemen, kansen en dilemma’s uitvoerders te maken kunnen krijgen. Het beschrift niet allen geslaagde interventies, maar legt ook hele en halve misstappen bloot.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. van der Torre, L. Schaap
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240117
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99