Eenzaamheid

Ontmoetingen met ouderen

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kitty Martens, Deirdre Beneken genaamd Kolmer

Paperback | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In onze vergrijzende samenleving voelen veel ouderen zich eenzaam. Uit onderzoek blijkt dat vooral in de laatste levensfase het percentage ouderen dat zich eenzaam voelt, sterk toeneemt. De uitgave Eenzaamheid helpt (toekomstige) zorgverleners in kaart te brengen waar eenzame ouderen behoefte aan hebben en biedt oplossingen om ouderen te ondersteunen in het omgaan met eenzaamheid.In twee delen bespreken de auteurs het fenomeen eenzaamheid. Deel één belicht de theoretische kaders achter eenzaamheid en gaat in op vragen als: Wat is eenzaamheid en welke plaats heeft eenzaamheid in het leven van de mens? Welke gebeurtenissen en ervaringen in het leven van ouderen verhogen het risico op een eenzaam bestaan? Ook wordt stilgestaan bij mogelijke interventies en wordt een filosofisch perspectief op de mens geboden. In het tweede praktische deel van het boek zijn voorbeelden van interventies, levensverhalen van ouderen en fragmenten van interviews met mantelzorgers opgenomen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met reflectievragen die de lezers helpen grip te krijgen op de betekenis van eenzaamheid voor ouderen en voor hen als zorgprofessional.Dit boek is bedoeld voor studenten en professionals die in het werkveld te maken krijgen met ouderen en de problematiek van eenzaamheid moeten herkennen.Kitty Martens is verplegingswetenschapper en werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Mantelzorg van de Haagse Hogeschool. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is opvoedingsfilosoof en lector Mantelzorg bij de Haagse Hogeschool.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kitty Martens, Deirdre Beneken genaamd Kolmer
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906668
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

In onze vergrijzende samenleving voelen veel ouderen zich eenzaam. Uit onderzoek blijkt dat vooral in de laatste levensfase het percentage ouderen dat zich eenzaam voelt, sterk toeneemt. De uitgave Eenzaamheid helpt (toekomstige) zorgverleners in kaart te brengen waar eenzame ouderen behoefte aan hebben en biedt oplossingen om ouderen te ondersteunen in het omgaan met eenzaamheid.
In twee delen bespreken de auteurs het fenomeen eenzaamheid. Deel één belicht de theoretische kaders achter eenzaamheid en gaat in op vragen als: Wat is eenzaamheid en welke plaats heeft eenzaamheid in het leven van de mens? Welke gebeurtenissen en ervaringen in het leven van ouderen verhogen het risico op een eenzaam bestaan? Ook wordt stilgestaan bij mogelijke interventies en wordt een filosofisch perspectief op de mens geboden. In het tweede praktische deel van het boek zijn voorbeelden van interventies, levensverhalen van ouderen en fragmenten van interviews met mantelzorgers opgenomen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met reflectievragen die de lezers helpen grip te krijgen op de betekenis van eenzaamheid voor ouderen en voor hen als zorgprofessional.

Dit boek is bedoeld voor studenten en professionals die in het werkveld te maken krijgen met ouderen en de problematiek van eenzaamheid moeten herkennen.

Kitty Martens is verplegingswetenschapper en werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Mantelzorg van de Haagse Hogeschool. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is opvoedingsfilosoof en lector Mantelzorg bij de Haagse Hogeschool.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kitty Martens, Deirdre Beneken genaamd Kolmer
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906668
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99