Een wijd land

koningsoord in Brabant

Prijs € 25,00

Uitverkocht

B. van Muilekom

Paperback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een wijd land gaat over gewone mensen in een buitengewone werkelijkheid. Het is een verhaal over het dagelijkse bestaan van trappistinnen, over het Brabantse dorp waarin zij leven en over hun spirituele achterland. De schrijfster beantwoordt vragen die bij veel gasten van de abdij Koningsoord opkomen: wat speelt zich af achter de geheimzinnige muren?Wat (of Wie) beweegt de zusters, zelfbewuste vrouwen van deze tijd, om voor deze oeroude levensvorm te kiezen? Wat is hun ideaal en hoe verhoudt zich dit tot het leven van alledagen tot het leven in dorp en wereld? Leven in een klooster is een geconcentreerde vorm van gewoon leven. Al wat menselijk en kleinmenselijk is, het hele rijk geschakeerde palet van ervaringen en gevoelens, goed en kwaad, is er te vinden. In deze besloten wereld zoeken de zusters naar het wijde land van de liefde, want waar vriendschap is en liefde, daar is God, zo zingen zij. Dit verhaal gaat over de ervaringen van een gemeenschap. Het verleden wordt beschreven in de levendige woorden van de zusters zelf. Ook voor de persoonlijke verhalen van dorpelingen, gasten en werkers is ruimte gemaakt. Zij geven in alle eenvoud waarin God zich openbaart een beeld van de vruchtbare verhoudingen tussen een abdij en haar omgeving. Een wijd land is geschreven voor iedereen met belangstelling voor het religieuze leven, maar heel in het bijzonder voor de relaties van abdij Koningsoord om een tastbare herinnering en blijk van vriendschap na te laten bij gelegenheid van de noodgedwongen verhuizing naar een streek boven de rivieren, waar de zusters opnieuw ‘een wijd land’ hopen te vinden. Deze uitgave getuigt van een harmonieuze samenwerking tussen fotografe Tinelou van der Elsken en de schrijfster. Woord en beeld rijmen met elkaar: beiden werpen licht op de kern van het trappistinnenlevenvan vandaag en van alle tijden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. van Muilekom
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056252823
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Een wijd land gaat over gewone mensen in een buitengewone werkelijkheid. Het is een verhaal over het dagelijkse bestaan van trappistinnen, over het Brabantse dorp waarin zij leven en over hun spirituele achterland. De schrijfster beantwoordt vragen die bij veel gasten van de abdij Koningsoord opkomen: wat speelt zich af achter de geheimzinnige muren?Wat (of Wie) beweegt de zusters, zelfbewuste vrouwen van deze tijd, om voor deze oeroude levensvorm te kiezen? Wat is hun ideaal en hoe verhoudt zich dit tot het leven van alledagen tot het leven in dorp en wereld?

Leven in een klooster is een geconcentreerde vorm van gewoon leven. Al wat menselijk en kleinmenselijk is, het hele rijk geschakeerde palet van ervaringen en gevoelens, goed en kwaad, is er te vinden. In deze besloten wereld zoeken de zusters naar het wijde land van de liefde, want waar vriendschap is en liefde, daar is God, zo zingen zij.
Dit verhaal gaat over de ervaringen van een gemeenschap. Het verleden wordt beschreven in de levendige woorden van de zusters zelf. Ook voor de persoonlijke verhalen van dorpelingen, gasten en werkers is ruimte gemaakt. Zij geven in alle eenvoud waarin God zich openbaart een beeld van de vruchtbare verhoudingen tussen een abdij en haar omgeving.

Een wijd land is geschreven voor iedereen met belangstelling voor het religieuze leven, maar heel in het bijzonder voor de relaties van abdij Koningsoord om een tastbare herinnering en blijk van vriendschap na te laten bij gelegenheid van de noodgedwongen verhuizing naar een streek boven de rivieren, waar de zusters opnieuw ‘een wijd land’ hopen te vinden.

Deze uitgave getuigt van een harmonieuze samenwerking tussen fotografe Tinelou van der Elsken en de schrijfster. Woord en beeld rijmen met elkaar: beiden werpen licht op de kern van het trappistinnenlevenvan vandaag en van alle tijden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. van Muilekom
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056252823
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99