Een wereld vol signalen

communicatie in de biologie

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is de communicatie!Communicatie is één van de belangrijkste componenten van de biologie. We vinden de communicatie terug in alle kernprocessen van het leven. Bijen signaleren de precieze locatie van voedsel aan elkaar en we zien scholen vissen synchroon naar links en rechts zwenken bij naderende roofdieren. Niet alleen op het niveau van organismen vinden we communicatie terug, we komen het tegen op alle biologische niveaus. Denk maar eens aan communicatie tussen een zenuwcel en een spiercel, of aan de interactie tussen bacterie en gastheer. Planten hebben ingewikkelde symbioses met schimmels, daar moet haast wel communicatie aan te pas komen. Ecosystemen communiceren met organismen en misschien ook wel onderling. Maar wat zijn dan de vereiste componenten? Moet een bericht altijd met intentie verzonden worden? Is communicatie meer dan alleen actie-reactie? Deze vragen zullen beantwoord worden vanuit zes verschillende biologische thema's. Aan de hand van vele voorbeelden uit de biologie wordt er gezocht naar verschillende definities van communicatie die toepasbaar zijn in deze uiteenlopende velden. Na het lezen van dit boek zal duidelijk zijn dat we zonder communicatie niet zouden bestaan!Een wereld vol signalen is geschreven door achttien honoursstudenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honoursprogramma biedt hen de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan, ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Samen hebben zij geprobeerd om de rol van communicatie binnen de biologie te definiëren en hun bevindingen staan beschreven in dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024768
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Het is de communicatie!

Communicatie is één van de belangrijkste componenten van de biologie. We vinden de communicatie terug in alle kernprocessen van het leven. Bijen signaleren de precieze locatie van voedsel aan elkaar en we zien scholen vissen synchroon naar links en rechts zwenken bij naderende roofdieren. Niet alleen op het niveau van organismen vinden we communicatie terug, we komen het tegen op alle biologische niveaus. Denk maar eens aan communicatie tussen een zenuwcel en een spiercel, of aan de interactie tussen bacterie en gastheer. Planten hebben ingewikkelde symbioses met schimmels, daar moet haast wel communicatie aan te pas komen. Ecosystemen communiceren met organismen en misschien ook wel onderling. Maar wat zijn dan de vereiste componenten? Moet een bericht altijd met intentie verzonden worden? Is communicatie meer dan alleen actie-reactie? Deze vragen zullen beantwoord worden vanuit zes verschillende biologische thema's. Aan de hand van vele voorbeelden uit de biologie wordt er gezocht naar verschillende definities van communicatie die toepasbaar zijn in deze uiteenlopende velden. Na het lezen van dit boek zal duidelijk zijn dat we zonder communicatie niet zouden bestaan!

Een wereld vol signalen is geschreven door achttien honoursstudenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honoursprogramma biedt hen de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan, ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Samen hebben zij geprobeerd om de rol van communicatie binnen de biologie te definiëren en hun bevindingen staan beschreven in dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024768
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99