Een stip op de horizon

een veilige toekomst voor kinderen in de jeugdzorg

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Marga Ganzevles, Rob de Blok

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 30.000 kinderen uit huis geplaatst. De staat neemt de verantwoordelijkheid voor deze kinderen over omdat zij in (acuut) gevaar verkeren of ernstig worden bedreigd in hun ontwikkeling. En dan? Gaat het daarna beter?Uit de verhalen in dit boek blijkt dat kinderen vaak van de regen in de drup belanden. De uithuisplaatsing zorgt voor nieuwe trauma's. Kinderen krijgen geen of te weinig hulp. Langdurige onzekerheid belemmert hun ontwikkeling en leidt ertoe dat zij verder beschadigd raken.In 2015 is de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen in werking getreden. Die wet stelt het ontwikkelingsbelang van het kind centraal en maakt een aantal wezenlijke verbeteringen mogelijk. Maar wat niet verandert is de problematiek van de kinderen. Wat maken zij mee? Wat hebben zij nodig? Wie komt voor hen op?Wie zorgt er dan voor mij? is geschreven vanuit de kinderen. Hoe zij te maken hebben met de jeugdzorg en wat de impact van het beleid is. Het boek is bedoeld voor ieder die professioneel, ervaringsdeskundige of als leek geïnteresseerd is in werkelijke hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Ook kan de inhoud een belangrijke bijdrage leveren aan de praktijkkennis van studenten binnen de opleidingen jeugdhulp en jeugdrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marga Ganzevles, Rob de Blok
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088506017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 30.000 kinderen uit huis geplaatst. De staat neemt de verantwoordelijkheid voor deze kinderen over omdat zij in (acuut) gevaar verkeren of ernstig worden bedreigd in hun ontwikkeling. En dan? Gaat het daarna beter?
Uit de verhalen in dit boek blijkt dat kinderen vaak van de regen in de drup belanden. De uithuisplaatsing zorgt voor nieuwe trauma's. Kinderen krijgen geen of te weinig hulp. Langdurige onzekerheid belemmert hun ontwikkeling en leidt ertoe dat zij verder beschadigd raken.

In 2015 is de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen in werking getreden. Die wet stelt het ontwikkelingsbelang van het kind centraal en maakt een aantal wezenlijke verbeteringen mogelijk. Maar wat niet verandert is de problematiek van de kinderen. Wat maken zij mee? Wat hebben zij nodig? Wie komt voor hen op?

Wie zorgt er dan voor mij? is geschreven vanuit de kinderen. Hoe zij te maken hebben met de jeugdzorg en wat de impact van het beleid is. Het boek is bedoeld voor ieder die professioneel, ervaringsdeskundige of als leek geïnteresseerd is in werkelijke hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Ook kan de inhoud een belangrijke bijdrage leveren aan de praktijkkennis van studenten binnen de opleidingen jeugdhulp en jeugdrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marga Ganzevles, Rob de Blok
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088506017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99