Een orgaan uit India

relaas van een Griekse arts

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Periklis Sfyridis

Paperback | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1996 leerde ik uit de eerste hand - samen met mijn zuster, nierpatiënt - de wereld van de illegale orgaanhandel in India kennen. Jonge Indiërs verkopen hun nier om hun familie van de armoede te redden. Klanten zijn wanhopige nierpatiënten die hoog spel met hun leven spelen. Rondom dit dubbel menselijk lijden bestaat een heel circuit van artsen en tussenpersonen die zich verrijken. Tevens leerde ik het India kennen van de armoede, (religieuze) tegenstellingen, corruptie, het ontbreken van sociale zorg, naast het India van de luxe hotels en de monumenten, bezocht door de toeristen. Op deze ervaring, inclusief wat we na onze terugkeer in Griekenland meemaakten, is het materiaal van mijn boek "Metamoschevsi nefrou (Niertransplantatie)" gebaseerd, dat de duistere kanten van dit sociaal-medische probleem belicht.Periklis SfyridisAl speelt dit verhaal zich in een andere tijd af, voor de invoering van de euro, de problematiek blijft actueel en orgaanhandel vindt nog steeds plaats. Anneke de Reuver verzorgde de vertaling van dit adembenemende en aangrijpende boek van deze in Griekenland bekende auteur, tevens arts.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Periklis Sfyridis
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089544520
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

In 1996 leerde ik uit de eerste hand - samen met mijn zuster, nierpatiënt - de wereld van de illegale orgaanhandel in India kennen. Jonge Indiërs verkopen hun nier om hun familie van de armoede te redden. Klanten zijn wanhopige nierpatiënten die hoog spel met hun leven spelen. Rondom dit dubbel menselijk lijden bestaat een heel circuit van artsen en tussenpersonen die zich verrijken. Tevens leerde ik het India kennen van de armoede, (religieuze) tegenstellingen, corruptie, het ontbreken van sociale zorg, naast het India van de luxe hotels en de monumenten, bezocht door de toeristen. Op deze ervaring, inclusief wat we na onze terugkeer in Griekenland meemaakten, is het materiaal van mijn boek "Metamoschevsi nefrou (Niertransplantatie)" gebaseerd, dat de duistere kanten van dit sociaal-medische probleem belicht.

Periklis Sfyridis

Al speelt dit verhaal zich in een andere tijd af, voor de invoering van de euro, de problematiek blijft actueel en orgaanhandel vindt nog steeds plaats. Anneke de Reuver verzorgde de vertaling van dit adembenemende en aangrijpende boek van deze in Griekenland bekende auteur, tevens arts.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Periklis Sfyridis
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089544520
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99