Een lichtkring om het kruis

scheppingsleer in christologisch perspectief

Prijs € 41,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

A. van de Beek

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom is de wereld zoals die is? Waarom zijn mensen zoals ze zijn?Het maakt alles uit hoe we naar de schepping kijken.Als we denken aan een verloren paradijs dan is de hele wereld een ondoorgrondelijk raadsel. Waarom is er zoveel ellende? Hoe kon in een perfecte wereld het kwaad ontstaan?Christus is niet een noodmaatregel om de problemen op te lossen die de mens door de zonde veroorzaakt heeft. Door Hem is alles gemaakt en alles draagt daarom zijn merkteken. Met het oog op de Gekruisigde is alles geschapen. In dat licht bespreekt Van de Beek vragen over het lijden in de wereld, de mens, de zonde en de vrije wil. In dat licht alleen is er vrijheid, vrede en rust mogelijk. Dit is geen wereld van idealen maar van een doodgestoken Lam. Als je zo kijkt, begrijp je waarom de wereld is zoals die is.Dr. A. van de Beek is hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika en auteur van vele theologische boeken. In 2008 verscheen God doet recht. Eschatologie als christologie, onderdeel van zijn grote theologische project Over God spreken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. van de Beek
Uitgever
Meinema, Uitgeverij
ISBN
9789021143668
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Beschrijving

Waarom is de wereld zoals die is? Waarom zijn mensen zoals ze zijn?
Het maakt alles uit hoe we naar de schepping kijken.Als we denken aan een verloren paradijs dan is de hele wereld een ondoorgrondelijk raadsel. Waarom is er zoveel ellende? Hoe kon in een perfecte wereld het kwaad ontstaan?Christus is niet een noodmaatregel om de problemen op te lossen die de mens door de zonde veroorzaakt heeft. Door Hem is alles gemaakt en alles draagt daarom zijn merkteken. Met het oog op de Gekruisigde is alles geschapen. In dat licht bespreekt Van de Beek vragen over het lijden in de wereld, de mens, de zonde en de vrije wil. In dat licht alleen is er vrijheid, vrede en rust mogelijk. Dit is geen wereld van idealen maar van een doodgestoken Lam. Als je zo kijkt, begrijp je waarom de wereld is zoals die is.

Dr. A. van de Beek is hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika en auteur van vele theologische boeken. In 2008 verscheen God doet recht. Eschatologie als christologie, onderdeel van zijn grote theologische project Over God spreken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. van de Beek
Uitgever
Meinema, Uitgeverij
ISBN
9789021143668
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99