Een leven lang inzetbaar

duurzame inzetbaarheid op het werk: interventies, 'best pratices'en integrale benaderingen

Prijs € 45,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? In dit handboek willen we u als werkgever, (lijn)manager, personeelsfunctionaris of als individuele werknemer met aandacht voor het bewaken van inzetbaarheid in de loopbaan, verder op weg helpen met het doorgronden van het thema en leveren we samen met de andere auteurs een overzicht van wat er bekend is in Nederland over het thema duurzame inzetbaarheid. Meer specifiek staan we stil bij onderwerpen als:1. Wat is duurzame inzetbaarheid en duurzaam werk?2. Hoe meet Nederland duurzame inzetbaarheid?3. Is de duurzame inzetbaarheid in Nederland te kwalificeren (in termen van goed of slecht)?4. Zijn ouderen minder duurzaam inzetbaar dan jongeren?5. Wat weten we uit eerder onderzoek over ouder worden op het werk?6. Welke factoren beïnvloeden de duurzame inzetbaarheid van ouder wordendewerknemers?7. Wat is er bekend over de beeldvorming van werkgevers over oudere werknemers?8. Wat is de rol van Human Resource Management en de relatie tussen werknemer en werkgever in het duurzaam inzetbaar houden van ouder wordende werknemers?9. Wat zijn mogelijke doorwerkroutes voor 65-plus werknemers en welke activiteiten ondernemen zij in hun vrije tijd?10. Participatiewet: wat kunnen wij leren van praktijkvoorbeelden (Enspiratie)?11. Wat kunnen we leren uit 'best practice' voorbeelden van Achmea, Schouten en Nelissen en Loyalis?12. Hoe ziet een integraal duurzaam inzetbaarheid beleid eruit?13. Vitaliserend leiderschap: wat is het precies?14. Hoe weerbarstig is de praktijk?15. Zijn er speciale aandachtspunten voor kwetsbare werknemers?Het boek is geschreven voor met name werkgevers, (lijn)managers, personeelsfunctionarissen en alle mensen die werkzaam zijn dan wel het uitoefenen van een of meerdere functie ambiëren, maar ook geschikt voor HBO of WO studenten die meer over het onderwerp willen weten in het kader van hun studie, of er met het oog op hun toekomstige arbeidsmarktverkenningen zelf actief mee aan de slag willen gaan. U kunt daarom in dit handboek veel praktische tips vinden over relevante interventies, 'best practices' en hetimplementeren van een duurzaam inzetbaarheid beleid. Het boek heeft een wetenschappelijk karakter door zoveel mogelijk theoretische inzichten weer te geven en 'evidence-based' gegevens uit de praktijk te presenteren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462153639
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? In dit handboek willen we u als werkgever, (lijn)manager, personeelsfunctionaris of als individuele werknemer met aandacht voor het bewaken van inzetbaarheid in de loopbaan, verder op weg helpen met het doorgronden van het thema en leveren we samen met de andere auteurs een overzicht van wat er bekend is in Nederland over het thema duurzame inzetbaarheid.

Meer specifiek staan we stil bij onderwerpen als:
1. Wat is duurzame inzetbaarheid en duurzaam werk?
2. Hoe meet Nederland duurzame inzetbaarheid?
3. Is de duurzame inzetbaarheid in Nederland te kwalificeren (in termen van goed of slecht)?
4. Zijn ouderen minder duurzaam inzetbaar dan jongeren?
5. Wat weten we uit eerder onderzoek over ouder worden op het werk?
6. Welke factoren beïnvloeden de duurzame inzetbaarheid van ouder wordende
werknemers?
7. Wat is er bekend over de beeldvorming van werkgevers over oudere werknemers?
8. Wat is de rol van Human Resource Management en de relatie tussen werknemer en werkgever in het duurzaam inzetbaar houden van ouder wordende werknemers?
9. Wat zijn mogelijke doorwerkroutes voor 65-plus werknemers en welke activiteiten ondernemen zij in hun vrije tijd?
10. Participatiewet: wat kunnen wij leren van praktijkvoorbeelden (Enspiratie)?
11. Wat kunnen we leren uit 'best practice' voorbeelden van Achmea, Schouten en Nelissen en Loyalis?
12. Hoe ziet een integraal duurzaam inzetbaarheid beleid eruit?
13. Vitaliserend leiderschap: wat is het precies?
14. Hoe weerbarstig is de praktijk?
15. Zijn er speciale aandachtspunten voor kwetsbare werknemers?

Het boek is geschreven voor met name werkgevers, (lijn)managers, personeelsfunctionarissen en alle mensen die werkzaam zijn dan wel het uitoefenen van een of meerdere functie ambiëren, maar ook geschikt voor HBO of WO studenten die meer over het onderwerp willen weten in het kader van hun studie, of er met het oog op hun toekomstige arbeidsmarktverkenningen zelf actief mee aan de slag willen gaan. U kunt daarom in dit handboek veel praktische tips vinden over relevante interventies, 'best practices' en het
implementeren van een duurzaam inzetbaarheid beleid. Het boek heeft een wetenschappelijk karakter door zoveel mogelijk theoretische inzichten weer te geven en 'evidence-based' gegevens uit de praktijk te presenteren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462153639
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99