Een kind wil aardige en geen gemene getallen

advies tot hervorming in het onderwijs in wiskunde en rekenen

Prijs € 18,46

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Thomas Colignatus

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er is een groot probleem in het onderwijs in wiskunde en rekenen. Wiskundigen hebben niet de empirische instelling die voor onderwijs nodig is. Zij klampen zich vast aan traditie. Wanneer de leerling het niet snapt is het de eigen schuld. De oplossing: (1) herontwerp van de leerstof op grond van empirisch onderbouwde didactiek, (2) een opleiding tot leraar wiskunde met nadruk op de empirische instelling, (3) hogere eisen van kwaliteit aan leraren en onderwijzers zonder wiskundige achtergrond.Het parlementair onderzoek door Dijsselbloem (2008) maakt een onderscheid tussen 'wat en hoe'. De overheid gaat over het wat, en het onderwijs over het hoe. De wiskundigen falen echter, en zij tonen ook ernstig wangedrag wanneer hen daarop wordt gewezen. Een nieuw parlementair onderzoek is wenselijk. De Tweede Kamer kan empirische wetenschappers horen die veel wiskunde gebruiken in gebieden zoals natuurkunde, biologie en economie.Herstructurering van de bedrijfskolom van het onderwijs in wiskunde en rekenen kan leiden tot een Simon Stevin Instituut, op empirische grondslag en open naar de samenleving.De auteur is econometrist en leraar wiskunde. Zie http://www.dataweb.nl/~cool.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thomas Colignatus
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461932525
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Beschrijving

Er is een groot probleem in het onderwijs in wiskunde en rekenen. Wiskundigen hebben niet de empirische instelling die voor onderwijs nodig is. Zij klampen zich vast aan traditie. Wanneer de leerling het niet snapt is het de eigen schuld. De oplossing: (1) herontwerp van de leerstof op grond van empirisch onderbouwde didactiek, (2) een opleiding tot leraar wiskunde met nadruk op de empirische instelling, (3) hogere eisen van kwaliteit aan leraren en onderwijzers zonder wiskundige achtergrond.

Het parlementair onderzoek door Dijsselbloem (2008) maakt een onderscheid tussen 'wat en hoe'. De overheid gaat over het wat, en het onderwijs over het hoe. De wiskundigen falen echter, en zij tonen ook ernstig wangedrag wanneer hen daarop wordt gewezen. Een nieuw parlementair onderzoek is wenselijk. De Tweede Kamer kan empirische wetenschappers horen die veel wiskunde gebruiken in gebieden zoals natuurkunde, biologie en economie.

Herstructurering van de bedrijfskolom van het onderwijs in wiskunde en rekenen kan leiden tot een Simon Stevin Instituut, op empirische grondslag en open naar de samenleving.

De auteur is econometrist en leraar wiskunde. Zie http://www.dataweb.nl/~cool.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thomas Colignatus
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461932525
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99