Een dubbelsnoer van licht 

honderd grootse joodse en christelijke godsmannen door de geschiedenis heen - en hun moeizame relaties.

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Willem J. Ouweneel

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is het derde in een trilogie over drie zeer verschillende historische onderwerpen: in deel 1 honderd vrouwen, in deel 2 honderd componisten en in dit deel 3 honderd joodse en christelijke geestelijke leiders. Dit boek is een dubbelsnoer: het joodse en het christelijke snoer, al vroeg gescheiden en af en toe flink met elkaar in de knoop rakend, maar - zo is de verwachting van velen - als twee rivieren uiteindelijk weer in één bedding uitmondend, als de Messias verschijnt. Het boek concentreert zich op de voornaamste joodse en christelijke 'smaakmakers': de rabbi's, de denkers, de geleerden, de filosofen, de theologen. De meeste hoofdstukken gaan over een Jood en een niet-Jood, meestal contemporain. Ook dit keer zijn een aantal didactologische (deels ook genealogische) tabellen opgenomen. Het boek wil een bijdrage leveren, uitdrukkelijk vanuit christelijk standpunt, aan het 'gesprek' tussen Joden en christenen. Zo veel 'gesprek' is er nog altijd niet. Dat is ook geen wonder na eeuwen van vooral 'christelijk' geïnspireerd antisemitisme. Joden hadden en hebben geen boodschap aan christenen, en christenen tot voor kort ook niet aan Joden. Dat is in de laatste zestig jaar gelukkig aan het veranderen.Prof. dr. Willem J. Ouweneel (1944) is gepromoveerd in de biologie (1970), de filosofie (1986) en de theologie (1993). Hij is hoogleraar geweest in de wetenschapsleer van de natuurwetenschappen, de filosofie en de systematische theologie. Zijn grote belangstelling voor Israël blijkt uit eerdere boeken: Israël en de Kerk (1991), Het Jobslijden van Israël (2000), Hoogtijden voor Hem (2001), 'Hoe lief heb ik uw wet' (2001), Israël en de Palestijnen (2002), Joden en christenen (2013, met rabbijn L.B. van de Kamp).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem J. Ouweneel
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461534262
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

Dit boek is het derde in een trilogie over drie zeer verschillende historische onderwerpen: in deel 1 honderd vrouwen, in deel 2 honderd componisten en in dit deel 3 honderd joodse en christelijke geestelijke leiders. Dit boek is een dubbelsnoer: het joodse en het christelijke snoer, al vroeg gescheiden en af en toe flink met elkaar in de knoop rakend, maar - zo is de verwachting van velen - als twee rivieren uiteindelijk weer in één bedding uitmondend, als de Messias verschijnt. 

Het boek concentreert zich op de voornaamste joodse en christelijke 'smaakmakers': de rabbi's, de denkers, de geleerden, de filosofen, de theologen. De meeste hoofdstukken gaan over een Jood en een niet-Jood, meestal contemporain. Ook dit keer zijn een aantal didactologische (deels ook genealogische) tabellen opgenomen. Het boek wil een bijdrage leveren, uitdrukkelijk vanuit christelijk standpunt, aan het 'gesprek' tussen Joden en christenen. Zo veel 'gesprek' is er nog altijd niet. Dat is ook geen wonder na eeuwen van vooral 'christelijk' geïnspireerd antisemitisme. Joden hadden en hebben geen boodschap aan christenen, en christenen tot voor kort ook niet aan Joden. Dat is in de laatste zestig jaar gelukkig aan het veranderen.

Prof. dr. Willem J. Ouweneel (1944) is gepromoveerd in de biologie (1970),
de filosofie (1986) en de theologie (1993). Hij is hoogleraar geweest in de wetenschapsleer van de natuurwetenschappen, de filosofie en de systematische theologie. Zijn grote belangstelling voor Israël blijkt uit eerdere boeken: Israël en de Kerk (1991), Het Jobslijden van Israël (2000), Hoogtijden voor Hem (2001), 'Hoe lief heb ik uw wet' (2001), Israël en de Palestijnen (2002), Joden en christenen (2013, met rabbijn L.B. van de Kamp).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem J. Ouweneel
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461534262
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99