Een delicate driehoeksverhouding

een delicate driehoeksverhouding

Prijs € 22,99

Uitverkocht

Jan Van Eycken

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jezus wordt in de Koran vermeld als belangrijk profeet, Abraham en Jakob zijn bekende Bijbelse figuren, voor zowel Joden als christenen. Zijn sommige delen van de Heilige Schriften toevallig van elkaar afgeleid of drukken ze een wezenlijke band uit?Van het prille begin tot vandaag loopt er een breuklijn tussen godsdiensten die alle één God belijden. De joden werden al snel als 'godsmoordenaars' bestempeld omdat ze Jezus aan het kruis hadden laten nagelen. Moslims en christenen stonden meermaals met getrokken zwaarden tegenover elkaar, niet alleen in de kruistochten. Israëli's en Palestijnen leven op gespannen voet in het Heilige Land. Toch staan joden, christenen en moslims op spiritueel en moreel vlak dichter bij elkaar dan ze misschien zelf beseffen.Hoe kijken volgelingen van Mozes, Jezus en Mohammed nu eigenlijk naar elkaar? Welke ideeën bieden hun respectieve tradities om al dan niet de dialoog aan te gaan en duurzame vrede te stichten. De auteur grasduint in teksten van de drie wereldreligies en laat enkele denkers van vroeger en nu aan het woord. Hij stoot op belangrijke verschillen, gaat op zoek naar de context van controversiële schriftteksten, brengt nuances aan. Maar vooral zoekt hij uit of het jodendom, de islam en het christendom naar elkaar zijn toegegroeid en welke pogingen er worden ondernemen om hun delicate driehoeksverhouding achter zich te laten.Jan Van Eycken is priester van het aartsbisdom Mechelen-Brussel met specifieke opdracht voor de interreligieuze dialoog in Brussel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Van Eycken
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059088719
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Jezus wordt in de Koran vermeld als belangrijk profeet, Abraham en Jakob zijn bekende Bijbelse figuren, voor zowel Joden als christenen. Zijn sommige delen van de Heilige Schriften toevallig van elkaar afgeleid of drukken ze een wezenlijke band uit?
Van het prille begin tot vandaag loopt er een breuklijn tussen godsdiensten die alle één God belijden. De joden werden al snel als 'godsmoordenaars' bestempeld omdat ze Jezus aan het kruis hadden laten nagelen. Moslims en christenen stonden meermaals met getrokken zwaarden tegenover elkaar, niet alleen in de kruistochten. Israëli's en Palestijnen leven op gespannen voet in het Heilige Land. Toch staan joden, christenen en moslims op spiritueel en moreel vlak dichter bij elkaar dan ze misschien zelf beseffen.
Hoe kijken volgelingen van Mozes, Jezus en Mohammed nu eigenlijk naar elkaar? Welke ideeën bieden hun respectieve tradities om al dan niet de dialoog aan te gaan en duurzame vrede te stichten. De auteur grasduint in teksten van de drie wereldreligies en laat enkele denkers van vroeger en nu aan het woord. Hij stoot op belangrijke verschillen, gaat op zoek naar de context van controversiële schriftteksten, brengt nuances aan. Maar vooral zoekt hij uit of het jodendom, de islam en het christendom naar elkaar zijn toegegroeid en welke pogingen er worden ondernemen om hun delicate driehoeksverhouding achter zich te laten.

Jan Van Eycken is priester van het aartsbisdom Mechelen-Brussel met specifieke opdracht voor de interreligieuze dialoog in Brussel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Van Eycken
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059088719
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99