Een bijbel - twee testamenten

of het ongelijk van Marcion

Prijs € 14,50

Uitverkocht

Hanneke de Jong

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel mensen kunnen tegenwoordig de Bijbel heel kort samenvatten: God is liefde. Niet dat dit fout is, maar hoe zit het dan met het Oude Testament? Staat bijvoorbeeld het bevel aan het volk Israël om de oorspronkelijke bevolking van Palestina uit te roeien daar niet lijnrecht tegenover? Hoezo liefde? Het zinnetje 'God is liefde' kan er gemakkelijk toe leiden dat we het Oude Testament buiten spel zetten.Een van de eersten die dat in de kerkgeschiedenis deed was Marcion. Hij schoof het Oude Testament terzijde omdat hij het niet kon verenigen met het Nieuwe, en zuiverde dat laatste van alle verwijzingen naar het O.T.Deze Marcion is voor de kerk door heel haar geschiedenis heen een gevaar gebleven, omdat zijn denkbeelden belangrijke vertegenwoordigers van het christendom telkens opnieuw hebben aangesproken. Zijn 'oplossing' zou een schrikbeeld moeten zijn voor een ieder die speelt met de gedachte van een verkorte Bijbel.In dit boek houdt de schrijver zich bezig met de verhouding tussen Oude en Nieuwe Testament en met de vraag hoe het zit met het gelijk of ongelijk van Marcion. Zijn opvatting heeft vanwege haar eenvoud iets aantrekkelijks, maar zij tast niettemin de kern van de Bijbelse boodschap aan. Drs. H. de Jong is em.predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerken en woont in Zeist.Eerder verscheen van hem onder meer Geloven bij nacht en ontij en Vergeving - de kern van het christelijk geloof.Als De Jong doet alsof hij tussen neus en lippen door iets opmerkt, dan vooral moet je opletten. Rien van den Berg in het Nederlands Dagblad over Vergeving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hanneke de Jong
Uitgever
Wijnen, Uitgeverij Van
ISBN
9789051944716
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Beschrijving

Veel mensen kunnen tegenwoordig de Bijbel heel kort samenvatten: God is liefde. Niet dat dit fout is, maar hoe zit het dan met het Oude Testament? Staat bijvoorbeeld het bevel aan het volk Israël om de oorspronkelijke bevolking van Palestina uit te roeien daar niet lijnrecht tegenover? Hoezo liefde? Het zinnetje 'God is liefde' kan er gemakkelijk toe leiden dat we het Oude Testament buiten spel zetten.
Een van de eersten die dat in de kerkgeschiedenis deed was Marcion. Hij schoof het Oude Testament terzijde omdat hij het niet kon verenigen met het Nieuwe, en zuiverde dat laatste van alle verwijzingen naar het O.T.

Deze Marcion is voor de kerk door heel haar geschiedenis heen een gevaar gebleven, omdat zijn denkbeelden belangrijke vertegenwoordigers van het christendom telkens opnieuw hebben aangesproken. Zijn 'oplossing' zou een schrikbeeld moeten zijn voor een ieder die speelt met de gedachte van een verkorte Bijbel.

In dit boek houdt de schrijver zich bezig met de verhouding tussen Oude en Nieuwe Testament en met de vraag hoe het zit met het gelijk of ongelijk van Marcion. Zijn opvatting heeft vanwege haar eenvoud iets aantrekkelijks, maar zij tast niettemin de kern van de Bijbelse boodschap aan.

Drs. H. de Jong is em.predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerken en woont in Zeist.
Eerder verscheen van hem onder meer Geloven bij nacht en ontij en Vergeving - de kern van het christelijk geloof.

Als De Jong doet alsof hij tussen neus en lippen door iets opmerkt, dan vooral moet je opletten. Rien van den Berg in het Nederlands Dagblad over Vergeving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hanneke de Jong
Uitgever
Wijnen, Uitgeverij Van
ISBN
9789051944716
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99