Economie !

uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen

Prijs € 5,95

Uitverkocht

Benoist Simmat

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een opmerkelijke scène: koningin Elizabeth, eind 2008 op bezoek bij de London School of Economics, vraagt haar gastheren: 'Hoe komt het dat niemand de crisis die we nu doormaken heeft voorspeld?' Het wrede lot van de econoom: met zijn ingewikkelde formules lijkt hij niets meer te kunnen voorspellen dan... het verleden.De grote denkers van de economie, van de klassiekers als Adam Smith en Karl Marx tot monetaristen als Milton Friedman waar Reagan en Thatcher zo dol op waren en de nieuwere linkse lichting (Amartyra Sen, Thomas Piketty), ze houden nu al twee eeuwen met grote moeite een wankel bouwwerk overeind, genaamd de 'economische wetenschap'. Nog altijd is men het niet eens over de vraag of economie nu een 'exacte' of een 'sociale' wetenschap is.'Iedereen wil de economie begrijpen maar niemand verdiept zich nog in de grote denkers ervan', schrijft auteur Benoist Simmat, econoom en essayist, die met illustrator Vincent Caut ons rondleidt in de grote galerij van de economische geschiedenis.In 37 met strips geïllustreerde portretten, beknopt, treffend en goed gedocumenteerd, worden de bijdragen van deze meesterdenkers met humor ontleed en hun intellectuele nalatenschap geëvalueerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Benoist Simmat
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068687002
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Een opmerkelijke scène: koningin Elizabeth, eind 2008 op bezoek bij de London School of Economics, vraagt haar gastheren: 'Hoe komt het dat niemand de crisis die we nu doormaken heeft voorspeld?' Het wrede lot van de econoom: met zijn ingewikkelde formules lijkt hij niets meer te kunnen voorspellen dan... het verleden.
De grote denkers van de economie, van de klassiekers als Adam Smith en Karl Marx tot monetaristen als Milton Friedman waar Reagan en Thatcher zo dol op waren en de nieuwere linkse lichting (Amartyra Sen, Thomas Piketty), ze houden nu al twee eeuwen met grote moeite een wankel bouwwerk overeind, genaamd de 'economische wetenschap'. Nog altijd is men het niet eens over de vraag of economie nu een 'exacte' of een 'sociale' wetenschap is.
'Iedereen wil de economie begrijpen maar niemand verdiept zich nog in de grote denkers ervan', schrijft auteur Benoist Simmat, econoom en essayist, die met illustrator Vincent Caut ons rondleidt in de grote galerij van de economische geschiedenis.

In 37 met strips geïllustreerde portretten, beknopt, treffend en goed gedocumenteerd, worden de bijdragen van deze meesterdenkers met humor ontleed en hun intellectuele nalatenschap geëvalueerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Benoist Simmat
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068687002
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99