Echt nano

hoe moleculen nanomachines konden worden

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Martijn van Calmthout

Paperback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende mogelijkheden, die misschien klinken als sciencefiction maar die in hoog tempo realiteit worden. Nobelprijswinnaars scheikunde 2016 Ben Feringa, Sir James Fraser Stoddart en Jean-Pierre Sauvage werken al decennia aan methodes om van moleculen nuttige machines te maken. In ECHT nano spreekt wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout met de drie prijswinnaars over hun werk, hun inspiratiebronnen, hun aanpak, hun dromen. In een reeks brieven legt hij aan de negentiende-eeuwse Groningse wetenschapper Sibrandus Stratingh uit hoe onze moderne nanotechnologie werkt en waarom dat zo opwindend is. En hoe veel ervan in feite toch ook wortelt in de wetenschappelijke inzichten van zijn verleden eeuw.Met een voorwoord van Ben Feringa, Nobelprijswinnaar voor de scheikunde.Martijn van Calmthout (Eindhoven, 1961) is fysicus, presentator van wetenschapsshows en schrijver. Hij publiceerde boeken over Albert Einstein, de quantumwereld, de wetenschap van de toekomst, fysicus en oorlogsheld Samuel Goudsmit, de zwaartekracht en alle Nederlandse Nobelprijswinnaars. Hij was een van de bedenkers van bestseller de Bètacanon. Hij woont en werkt in Amsterdam. `Van Calmthout is een begenadigd verteller.' - New Scientist

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martijn van Calmthout
Uitgever
Lias, Uitgeverij
ISBN
9789088030949
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende mogelijkheden, die misschien klinken als sciencefiction maar die in hoog tempo realiteit worden.
Nobelprijswinnaars scheikunde 2016 Ben Feringa, Sir James Fraser Stoddart en Jean-Pierre Sauvage werken al decennia aan methodes om van moleculen nuttige machines te maken. In ECHT nano spreekt wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout met de drie prijswinnaars over hun werk, hun inspiratiebronnen, hun aanpak, hun dromen.
In een reeks brieven legt hij aan de negentiende-eeuwse Groningse wetenschapper Sibrandus Stratingh uit hoe onze moderne nanotechnologie werkt en waarom dat zo opwindend is. En hoe veel ervan in feite toch ook wortelt in de wetenschappelijke inzichten van zijn verleden eeuw.
Met een voorwoord van Ben Feringa, Nobelprijswinnaar voor de scheikunde.

Martijn van Calmthout (Eindhoven, 1961) is fysicus, presentator van wetenschapsshows en schrijver. Hij publiceerde boeken over Albert Einstein, de quantumwereld, de wetenschap van de toekomst, fysicus en oorlogsheld Samuel Goudsmit, de zwaartekracht en alle Nederlandse Nobelprijswinnaars. Hij was een van de bedenkers van bestseller de Bètacanon. Hij woont en werkt in Amsterdam. `Van Calmthout is een begenadigd verteller.' - New Scientist

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martijn van Calmthout
Uitgever
Lias, Uitgeverij
ISBN
9789088030949
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99