Wat er niet meer is (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Susan Smit

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Van iemand houden zegt iets over het ík, over míjn gevoelens, wat de ander voor míj betekent. Of de ander die gevoelens nu beantwoordt of niet. Dat is de reden dat liefde de dood overleeft.'In een nacht, in de beslotenheid van een Amsterdamse peeskamer, vertelt Thomas, een librettist, zijn verhaal aan een prostituee. Hij rouwt om de dood van de fijngevoelige pianiste Judith, de enige vrouw in zijn leven die hem raakte maar die getrouwd bleek te zijn. Hij kijkt terug op hun platonische liefde. Nu, na haar dood, lijkt ze als dolende ziel dichterbij dan ooit en heeft hij lijfelijke, erotische ontmoetingen met haar waarmee hij zich geen raad weet.'Liefdesrelaties zijn altijd doordrongen van een doodsbesef. Dat is juist het boeiende eraan. De liefde kan alleen maar zo diep raken omdat je weet dat het ooit allemaal voorbijgaat. Het bederft, scheurt, ebt weg. Het is voorbij. En toch is het nooit echt voorbij. Wat er niet meer is, laat een echo horen. Het leeft voort in andere dingen. Dat is de ware triomf.'De enige persoon die Thomas kan helpen een weg te vinden uit zijn obsessieve liefde voor Judith is uitgerekend haar echtgenoot Egbert, die hij nooit kon uitstaan. Hij is de enige die inzicht kan verschaffen in de ongenaakbare vrouw die hij adoreerde en die zijn muze tot een echt mens kan maken.'Wanneer ken je iemand werkelijk? Als je voor het eerst ruzie hebt? Als je haar eerste leugentje detecteert? Als je haar hondsberoerd ziet? Ik durf te zeggen dat het enige moment waarop je iemand echt leert kennen het moment van orgasme is. Een vrouw is zichzelf als ze klaarkomt, hortend en stotend, vloekend, lieflijk, schreeuwend, zachtjes of ingehouden. Dan kun je een glimp opvangen van haar ware natuur, van het dier dat ze is.' Recensie(s)In een aaneengesloten ontboezeming aan een prostituee ontvouwt de hoofdpersoon in dit boek een persoonlijk liefdesdrama. In een korte periode leert Thomas een vrouw kennen en ontwikkelt hij een platonische relatie met haar. Kort nadat hij haar aanspreekt op de gevoelens die tussen hen spelen, overlijdt zij. Na haar dood raakt hij in de ban van de 'dolende ziel' van deze Judith, waarbij erotische ontmoetingen centraal staan. In een gesprek met de weduwnaar van Judith komt hij tot de ontdekking wat de waarde van hun relatie is. Een kort verhaal dat in beeldende taal beschrijft hoe ongrijpbaar en veelbetekenend een relatie voor iemand kan zijn. Paperback; vrij kleine druk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Susan Smit
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048803477
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
1473547 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Van iemand houden zegt iets over het ík, over míjn gevoelens, wat de ander voor míj betekent. Of de ander die gevoelens nu beantwoordt of niet. Dat is de reden dat liefde de dood overleeft.'

In een nacht, in de beslotenheid van een Amsterdamse peeskamer, vertelt Thomas, een librettist, zijn verhaal aan een prostituee. Hij rouwt om de dood van de fijngevoelige pianiste Judith, de enige vrouw in zijn leven die hem raakte maar die getrouwd bleek te zijn. Hij kijkt terug op hun platonische liefde. Nu, na haar dood, lijkt ze als dolende ziel dichterbij dan ooit en heeft hij lijfelijke, erotische ontmoetingen met haar waarmee hij zich geen raad weet.

'Liefdesrelaties zijn altijd doordrongen van een doodsbesef. Dat is juist het boeiende eraan. De liefde kan alleen maar zo diep raken omdat je weet dat het ooit allemaal voorbijgaat. Het bederft, scheurt, ebt weg. Het is voorbij. En toch is het nooit echt voorbij. Wat er niet meer is, laat een echo horen. Het leeft voort in andere dingen. Dat is de ware triomf.'

De enige persoon die Thomas kan helpen een weg te vinden uit zijn obsessieve liefde voor Judith is uitgerekend haar echtgenoot Egbert, die hij nooit kon uitstaan. Hij is de enige die inzicht kan verschaffen in de ongenaakbare vrouw die hij adoreerde en die zijn muze tot een echt mens kan maken.

'Wanneer ken je iemand werkelijk? Als je voor het eerst ruzie hebt? Als je haar eerste leugentje detecteert? Als je haar hondsberoerd ziet? Ik durf te zeggen dat het enige moment waarop je iemand echt leert kennen het moment van orgasme is. Een vrouw is zichzelf als ze klaarkomt, hortend en stotend, vloekend, lieflijk, schreeuwend, zachtjes of ingehouden. Dan kun je een glimp opvangen van haar ware natuur, van het dier dat ze is.' Recensie(s)In een aaneengesloten ontboezeming aan een prostituee ontvouwt de hoofdpersoon in dit boek een persoonlijk liefdesdrama. In een korte periode leert Thomas een vrouw kennen en ontwikkelt hij een platonische relatie met haar. Kort nadat hij haar aanspreekt op de gevoelens die tussen hen spelen, overlijdt zij. Na haar dood raakt hij in de ban van de 'dolende ziel' van deze Judith, waarbij erotische ontmoetingen centraal staan. In een gesprek met de weduwnaar van Judith komt hij tot de ontdekking wat de waarde van hun relatie is. Een kort verhaal dat in beeldende taal beschrijft hoe ongrijpbaar en veelbetekenend een relatie voor iemand kan zijn. Paperback; vrij kleine druk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Susan Smit
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048803477
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
1473547 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99