Petite (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Edward Carey

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Petite van Edward Carey is een van de origineelste historische romans van het jaar, over het leven van Madame Tussaud. Getipt door Margaret Atwood. In 1761 wordt in de Elzas een klein, onooglijk meisje geboren: Marie Grosholtz. De zonderlinge Zwitserse anatoom dr. Curtius neemt haar onder zijn hoede en brengt haar de beginselen van het werken met was bij. Door omstandigheden komen de twee terecht in de onderbuik van Parijs, waar ze hun bijzondere creaties voor het eerst tentoonstellen in een wassenbeeldenmuseum. De Franse Revolutie staat voor de deur, maar dat weerhoudt de nieuwsgierige menigte er niet van de beroemde en beruchte Franse koppen van dichtbij te komen bekijken. De wereld van was blijkt een gouden toekomst te hebben. Van de goot in prerevolutionair Parijs tot aan het hof van Versailles. Edward Carey vertelt het onvergetelijke levensverhaal van een wonderlijk, klein meisje voor wie niemand een stuiver gaf maar dat uitgroeide tot de beroemdste vrouw die de wereld in beelden wist te vangen. Edward Carey stond met Petite op de longlists van o.a. de RSL Ondaatje Prize 2019, de Walter Scott Prize voor historische fictie 2019 (eerder gewonnen door o.a. Hilary Mantel) en de Rathbones Folio Prize 2019 (eerder gewonnen door o.a. Hisham Matar en George Saunders). Tevens kwam de titel voor op de eindejaarslijsten van The Times, BookPage en BookBrowse. ***** ‘In Petite hoor je echo’s van Dickens, van Andersen en de gebroeders Grimm. Het is lang geleden, van Patrick Süskind Het parfum, dat een roman zo knap balanceerde tussen macaber en teergevoelig, tussen horror en humor. En de vertaling is van een uitzonderlijk niveau, vol finesse. Lezen dus, want mensen sterven en vergaan, maar in Carey’s handen blijven ze betoveren.’ – De Standaard

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Edward Carey
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026348006
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
7824767 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
394

Beschrijving

Petite van Edward Carey is een van de origineelste historische romans van het jaar, over het leven van Madame Tussaud. Getipt door Margaret Atwood.

In 1761 wordt in de Elzas een klein, onooglijk meisje geboren: Marie Grosholtz. De zonderlinge Zwitserse anatoom dr. Curtius neemt haar onder zijn hoede en brengt haar de beginselen van het werken met was bij. Door omstandigheden komen de twee terecht in de onderbuik van Parijs, waar ze hun bijzondere creaties voor het eerst tentoonstellen in een wassenbeeldenmuseum. De Franse Revolutie staat voor de deur, maar dat weerhoudt de nieuwsgierige menigte er niet van de beroemde en beruchte Franse koppen van dichtbij te komen bekijken. De wereld van was blijkt een gouden toekomst te hebben.

Van de goot in prerevolutionair Parijs tot aan het hof van Versailles. Edward Carey vertelt het onvergetelijke levensverhaal van een wonderlijk, klein meisje voor wie niemand een stuiver gaf maar dat uitgroeide tot de beroemdste vrouw die de wereld in beelden wist te vangen.

Edward Carey stond met Petite op de longlists van o.a. de RSL Ondaatje Prize 2019, de Walter Scott Prize voor historische fictie 2019 (eerder gewonnen door o.a. Hilary Mantel) en de Rathbones Folio Prize 2019 (eerder gewonnen door o.a. Hisham Matar en George Saunders). Tevens kwam de titel voor op de eindejaarslijsten van The Times, BookPage en BookBrowse.

***** ‘In Petite hoor je echo’s van Dickens, van Andersen en de gebroeders Grimm. Het is lang geleden, van Patrick Süskind Het parfum, dat een roman zo knap balanceerde tussen macaber en teergevoelig, tussen horror en humor. En de vertaling is van een uitzonderlijk niveau, vol finesse. Lezen dus, want mensen sterven en vergaan, maar in Carey’s handen blijven ze betoveren.’ – De Standaard

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Edward Carey
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026348006
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
7824767 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
394

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99