Geschreven geschiedenis

Brieven die de wereld hebben veranderd

Prijs € 25,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Simon Sebag Montefiore

Hardback | Augustus 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Brieven die de wereld hebben veranderd Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore selecteerde ruim honderd brieven, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. Sommige zijn moedig en inspirerend, andere verwerpelijk en schokkend, sommige zijn literaire parels, weer andere wreed, grof en schaamteloos, vele zijn erotisch of  hartverscheurend. De schrijvers variëren van koningin Elizabeth I, Ramses II en Leonard Cohen tot Nelson Mandela, Stalin, Michelangelo, Süleyman de Grote en gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden.  Van liefdesbrieven tot oproepen tot invrijheidstelling, oorlogsverklaringen en overpeinzingen over de dood. Op kleurrijke wijze en met zijn kenmerkend heldere stijl, brengt meesterverteller Montefiore de personages uit de brieven moeiteloos tot leven. Hij laat ons zien waarom zij stuk voor stuk uitzonderlijk zijn, en kleur geven aan het verleden en ons leven nu nog altijd verrijken.   Simon Sebag Montefiore is een Britse historicus, journalist en schrijver. Zijn bestsellers worden in meer dan 48 landen gepubliceerd en hij won talrijke prijzen. Hij woont in Londen met zijn vrouw en twee kinderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Simon Sebag Montefiore
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000368600
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Brieven die de wereld hebben veranderd

Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore selecteerde ruim honderd brieven, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. Sommige zijn moedig en inspirerend, andere verwerpelijk en schokkend, sommige zijn literaire parels, weer andere wreed, grof en schaamteloos, vele zijn erotisch of  hartverscheurend. De schrijvers variëren van koningin Elizabeth I, Ramses II en Leonard Cohen tot Nelson Mandela, Stalin, Michelangelo, Süleyman de Grote en gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden. 

Van liefdesbrieven tot oproepen tot invrijheidstelling, oorlogsverklaringen en overpeinzingen over de dood. Op kleurrijke wijze en met zijn kenmerkend heldere stijl, brengt meesterverteller Montefiore de personages uit de brieven moeiteloos tot leven. Hij laat ons zien waarom zij stuk voor stuk uitzonderlijk zijn, en kleur geven aan het verleden en ons leven nu nog altijd verrijken.

 

Simon Sebag Montefiore is een Britse historicus, journalist en schrijver. Zijn bestsellers worden in meer dan 48 landen gepubliceerd en hij won talrijke prijzen. Hij woont in Londen met zijn vrouw en twee kinderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Simon Sebag Montefiore
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000368600
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99