Een Surinaamse ballade (e-Book)

wel de snack maar niet de saus

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book

Anil Ramdas, Fred van Dijk

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De reis ging van Albina naar Nickerie. Als roadmovie begon het, in het Marowijne-gebied, terrein van de jungleoorlog, waar de gebeurtenissen af te lezen zijn van de littekens in de straat. De ontluistering van Suriname zet zich daarna voort, vastgelegd in poëtische beelden, zoetzuur commentaar en gesprekken met 'hoogwaardigheidsbekleders'die zichzelf verstrikken in hun woorden, terwijl de onttakeling zichtbaar om hen heen toeslaat. Fotograaf Fred van Dijk en schrijver Anil Ramdas volgden de oost-westroute door Suriname en maakten een vierdelige televisiefilm. Alle plaatsen die zij aandeden staan voor een Surinaams element: Albina voor de oorlog, Moengo voor het bauxiet, Tamanredjo voor het Javaanse heimwee, Marienburg voor de suiker, Nieuw-Amsterdam voor de geschiedenis, Paramaribo voor de woeker van de bureaucratie, Coronie voor de slavernij, Nickerie voor de steenrijke en straatarme rijstboeren. In dit boek doen zij een persoonlijk verslag van hun zoektocht, samen met hun geluidsman, producente en logistieke man: de een in woorden, de ander in beelden. 'Wel de snack maar niet de saus' is een regel uit een Caribisch liedje. Het zijn woorden die een gemis aanduiden, het gemeenschappelijke lot van de 'Westindies'. En ze zijn leidraad voor dit boek: een droevige volksvertelling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anil Ramdas, Fred van Dijk
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023468646
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
19602241 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Beschrijving

De reis ging van Albina naar Nickerie. Als roadmovie begon het, in het Marowijne-gebied, terrein van de jungleoorlog, waar de gebeurtenissen af te lezen zijn van de littekens in de straat. De ontluistering van Suriname zet zich daarna voort, vastgelegd in poëtische beelden, zoetzuur commentaar en gesprekken met 'hoogwaardigheidsbekleders'die zichzelf verstrikken in hun woorden, terwijl de onttakeling zichtbaar om hen heen toeslaat.

Fotograaf Fred van Dijk en schrijver Anil Ramdas volgden de oost-westroute door Suriname en maakten een vierdelige televisiefilm. Alle plaatsen die zij aandeden staan voor een Surinaams element: Albina voor de oorlog, Moengo voor het bauxiet, Tamanredjo voor het Javaanse heimwee, Marienburg voor de suiker, Nieuw-Amsterdam voor de geschiedenis, Paramaribo voor de woeker van de bureaucratie, Coronie voor de slavernij, Nickerie voor de steenrijke en straatarme rijstboeren.
In dit boek doen zij een persoonlijk verslag van hun zoektocht, samen met hun geluidsman, producente en logistieke man: de een in woorden, de ander in beelden.

'Wel de snack maar niet de saus' is een regel uit een Caribisch liedje. Het zijn woorden die een gemis aanduiden, het gemeenschappelijke lot van de 'Westindies'. En ze zijn leidraad voor dit boek: een droevige volksvertelling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anil Ramdas, Fred van Dijk
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023468646
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
19602241 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99