Decamerone (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Giovanni Boccaccio

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

VOORJAAR 1348, DE Zwarte Dood bereikt Florence en maakt in enkele dagen tijd duizenden slachtoffers. In de kerk Santa Maria No vella nemen zeven jonge vrouwen en drie jonge mannen het besluit om op het platteland te wachten tot de pestepidemie is uitgewoed. Ze trekken naar een afgelegen buitenverblijf, waar ze de dagen vullen met het vertellen van vermakelijke verhalen. Het is het begin van een cyclus van tien keer tien verhalen, die met elkaar de Decamerone vormen.De Decamerone geldt als een van de absolute meesterwerken uit de wereldliteratuur, niet alleen vanwege de virtuoos vertelde verhalen, maar ook door het ingenieuze raamwerk waarin die verhalen zijn ingebed. Het boek wordt wel gezien als de 'wereldlijke' tegenhanger van de Divina commedia, al was het alleen maar vanwege de honderd verhalen tegenover Dantes honderd canto's. Maar de Decamerone is meer: het is de verheerlijking van het menselijk vernuft, van het improvisatievermogen, van het rake woord, van de vriendschap, en van de liefde-zo-wel geestelijk als lichamelijk. Daarbij wijst Boccaccio geregeld op de waarde van het vertellen zelf, dat behalve amuseert ook levens kan red-den. De tien vertellers overleven de pest.De Decamerone werd kort na 1348 geschreven en heeft sindsdien telkens weer nieuwe lezers getrokken. De verhalen van Boccaccio werden ontelbare malen nagevolgd, maar nooit overtroffen. In de nieuwe, alle details van het origineel recht doende vertaling kan de lezer kennismaken met de subtiele verhalen over vorsten, vorstinnen, ridders, jonkvrouwen, kooplieden, oplichters, gauwdieven, schilders, monniken en hoeren.Frans Denissen is schrijver en vertaler. Zijn biografie van Andr aillon, De gigolo van Irma Ideaal, werd genomineerd voor de Generale Bank Literatuurprijs en bekroond met de Jonge Gouden Uil. Zijn vertaling van Gadda's Die gore klerezooi in de Via Merulana oogstte veel bewondering.'De Decamerone is een der mooiste sprookjesboeken aller tijden.' de Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Giovanni Boccaccio
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025364472
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
1551612 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
791

Beschrijving

VOORJAAR 1348, DE Zwarte Dood bereikt Florence en maakt in enkele dagen tijd duizenden slachtoffers. In de kerk Santa Maria No vella nemen zeven jonge vrouwen en drie jonge mannen het besluit om op het platteland te wachten tot de pestepidemie is uitgewoed. Ze trekken naar een afgelegen buitenverblijf, waar ze de dagen vullen met het vertellen van vermakelijke verhalen. Het is het begin van een cyclus van tien keer tien verhalen, die met elkaar de Decamerone vormen.
De Decamerone geldt als een van de absolute meesterwerken uit de wereldliteratuur, niet alleen vanwege de virtuoos vertelde verhalen, maar ook door het ingenieuze raamwerk waarin die verhalen zijn ingebed. Het boek wordt wel gezien als de 'wereldlijke' tegenhanger van de Divina commedia, al was het alleen maar vanwege de honderd verhalen tegenover Dantes honderd canto's. Maar de Decamerone is meer: het is de verheerlijking van het menselijk vernuft, van het improvisatievermogen, van het rake woord, van de vriendschap, en van de liefde-zo-wel geestelijk als lichamelijk. Daarbij wijst Boccaccio geregeld op de waarde van het vertellen zelf, dat behalve amuseert ook levens kan red-den. De tien vertellers overleven de pest.
De Decamerone werd kort na 1348 geschreven en heeft sindsdien telkens weer nieuwe lezers getrokken. De verhalen van Boccaccio werden ontelbare malen nagevolgd, maar nooit overtroffen. In de nieuwe, alle details van het origineel recht doende vertaling kan de lezer kennismaken met de subtiele verhalen over vorsten, vorstinnen, ridders, jonkvrouwen, kooplieden, oplichters, gauwdieven, schilders, monniken en hoeren.
Frans Denissen is schrijver en vertaler. Zijn biografie van Andr aillon, De gigolo van Irma Ideaal, werd genomineerd voor de Generale Bank Literatuurprijs en bekroond met de Jonge Gouden Uil. Zijn vertaling van Gadda's Die gore klerezooi in de Via Merulana oogstte veel bewondering.
'De Decamerone is een der mooiste sprookjesboeken aller tijden.' de Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Giovanni Boccaccio
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025364472
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
1551612 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
791

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99