Dat was niet de bedoeling (e-Book)

Waarom we minder kauwgom eten door de smartphone en 18 andere bizarre onvoorziene gevolgen

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Maarten Reijnders

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verrassende gevolgen van de keuzes die we maken Hoe zorgde een antiterrorismemaatregel voor een rattenplaag in Parijs? Waarom rijden slimme auto’s vaker schade? Hoe hebben toeristen ervoor gezorgd dat er meer kinderen in Cambodjaanse weeshuizen wonen? Waarom lokte streng optreden van de gemeente Amsterdam een serie schietpartijen uit? Hoe zorgt de meest voorgeschreven pijnstiller ervoor dat gieren massaal uit de lucht vallen? Waarom heeft de invoering van loodvrije benzine geleid tot minder auto-inbraken? En hadden we wellicht helemaal geen Brexit gehad als een Britse parlementariër niet in een dronken bui op de vuist was gegaan met zijn collega’s?   In Dat was niet de bedoeling verdiept journalist Maarten Reijnders zich in onbedoelde gevolgen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden legt hij uit hoe het kan dat beleid soms precies het tegenovergestelde effect heeft van wat de bedenkers ervan beogen. Ook verklaart Reijnders waarom sommige maatregelen en uitvindingen gevolgen hebben die aanvankelijk niemand had voorzien. Dat was niet de bedoeling zit vol unieke, interessante en bizarre verhalen van over de hele wereld, allemaal met een onverwachts einde.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten Reijnders
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000364787
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2019
Bestandsgrootte
834008 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De verrassende gevolgen van de keuzes die we maken

Hoe zorgde een antiterrorismemaatregel voor een rattenplaag in Parijs? Waarom rijden slimme auto’s vaker schade? Hoe hebben toeristen ervoor gezorgd dat er meer kinderen in Cambodjaanse weeshuizen wonen? Waarom lokte streng optreden van de gemeente Amsterdam een serie schietpartijen uit? Hoe zorgt de meest voorgeschreven pijnstiller ervoor dat gieren massaal uit de lucht vallen? Waarom heeft de invoering van loodvrije benzine geleid tot minder auto-inbraken? En hadden we wellicht helemaal geen Brexit gehad als een Britse parlementariër niet in een dronken bui op de vuist was gegaan met zijn collega’s?

 

In Dat was niet de bedoeling verdiept journalist Maarten Reijnders zich in onbedoelde gevolgen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden legt hij uit hoe het kan dat beleid soms precies het tegenovergestelde effect heeft van wat de bedenkers ervan beogen. Ook verklaart Reijnders waarom sommige maatregelen en uitvindingen gevolgen hebben die aanvankelijk niemand had voorzien. Dat was niet de bedoeling zit vol unieke, interessante en bizarre verhalen van over de hele wereld, allemaal met een onverwachts einde.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten Reijnders
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000364787
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2019
Bestandsgrootte
834008 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99