e-CF in de praktijk

Prijs € 34,83

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marleen Olde Hartmann

Paperback | Mei 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

e-CF is een Europees erkend competentieframework dat ook in Nederland veel aandacht krijgt. Het heeft tot doel om op Europees niveau ICT-functies vergelijkbaar en uitwisselbaar te maken en daarmee de arbeidsmobiliteit binnen Europa te bevorderen.Het e-CF is een 'framework' dat een beschrijving geeft van de ICT-professie, in de breedste zin en van het operationele niveau t/m het strategische niveau, gebruikmakend van een gemeenschappelijk kader van competenties en competentieniveaus. Begin 2014 is e-CF Version 3.0 gepubliceerd.Voor veel organisaties is het van belang dat e-CF een internationale standaard is op het gebied van ICT-competenties. Om die reden hebben ICT-Rijk en diverse ICT-organisaties besloten zich ook aan e-CF te conformeren. Daarnaast is er een directe aansluiting op EQF, het European Qualifications Framework.In het eerste deel van dit boek worden de opzet en inhoud van het e-CF framework toegelicht, mede in relatie tot andere competentieframeworks, zoals SFIA. Daarbij wordt ook uitleg gegeven over concrete zaken zoals functieprofielen, enz.In het tweede deel wordt uitgelegd hoe e-CF in de praktijk kan worden toegepast, gerelateerd aan bestaande kennis en inzichten uit o.a. de testpsychologie, zoals bij het verrichten van assessments. Daarbij wordt ook aandacht besteden aan de e-Competence assessment van EXIN.Er zijn ook drie casus opgenomen van een praktische toepassing van e-CF, namelijk bij het Rijk (Kwaliteitsraamwerk IV), Nationale politie en Pink Elephant.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marleen Olde Hartmann
Uitgever
Van Haren Publishing
ISBN
9789401800211
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

e-CF is een Europees erkend competentieframework dat ook in Nederland veel aandacht krijgt. Het heeft tot doel om op Europees niveau ICT-functies vergelijkbaar en uitwisselbaar te maken en daarmee de arbeidsmobiliteit binnen Europa te bevorderen.
Het e-CF is een 'framework' dat een beschrijving geeft van de ICT-professie, in de breedste zin en van het operationele niveau t/m het strategische niveau, gebruikmakend van een gemeenschappelijk kader van competenties en competentieniveaus. Begin 2014 is e-CF Version 3.0 gepubliceerd.

Voor veel organisaties is het van belang dat e-CF een internationale standaard is op het gebied van ICT-competenties. Om die reden hebben ICT-Rijk en diverse ICT-organisaties besloten zich ook aan e-CF te conformeren. Daarnaast is er een directe aansluiting op EQF, het European Qualifications Framework.

In het eerste deel van dit boek worden de opzet en inhoud van het e-CF framework toegelicht, mede in relatie tot andere competentieframeworks, zoals SFIA. Daarbij wordt ook uitleg gegeven over concrete zaken zoals functieprofielen, enz.
In het tweede deel wordt uitgelegd hoe e-CF in de praktijk kan worden toegepast, gerelateerd aan bestaande kennis en inzichten uit o.a. de testpsychologie, zoals bij het verrichten van assessments. Daarbij wordt ook aandacht besteden aan de e-Competence assessment van EXIN.
Er zijn ook drie casus opgenomen van een praktische toepassing van e-CF, namelijk bij het Rijk (Kwaliteitsraamwerk IV), Nationale politie en Pink Elephant.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marleen Olde Hartmann
Uitgever
Van Haren Publishing
ISBN
9789401800211
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99