Dynamiek van het menselijk bindweefsel

Functie, beschadiging en herstel

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jeroen Alessie, Karl Jacobs, Jan Jaap de Morree

Hardback | Mei 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek biedt een functionele beschrijving van verschillende typen bindweefsels en vertaalt die naar kennis over lichamelijke belasting, beschadiging en herstel. Het is bedoeld voor studenten fysiotherapie, bewegingstherapie, manuele therapie, ergonomie en kinesitherapie aan hogescholen en universiteiten. Ook voor professionals is het een handig naslagwerk. De eerste versie van Dynamiek van het menselijk bindweefsel verscheen 30 jaar geleden. Deze zevende druk is inhoudelijk ingrijpend gewijzigd, op basis van nieuwe inzichten en recent onderzoek naar bindweefsel. En dan met name op het gebied van de anatomie en de rol van het fasciale systeem als kracht-geleidend en proprioceptief systeem. Hoofdstuk 2 gaat nu in op de embryologische ontwikkeling van bindweefsel en hoofdstuk 9 staat volledig in het teken van de diverse functies van het fasciale systeem. Ook zijn nieuwe foto’s toegevoegd ter illustratie van spier-, pees-, en fasciaweefsel. Dynamiek van het menselijk bindweefsel is een goed aanknopingspunt om de juiste vorm van therapie te kunnen bepalen. Het laatste hoofdstuk helpt daar expliciet bij, daarin staan overwegingen om de therapeutische interventie te ondersteunen. Dynamiek van het menselijk bindweefsel heeft een nieuwe auteursteam. Jeroen Alessie is hogeschooldocent fysiotherapie. Ook is hij is coauteur van paramedische studieboeken. Karl Jacobs is voormalig fysiotherapeut, studeerde Functional and Clinical Anatomy en is als anatoom verbonden aan het Amsterdam UMC. Beide auteurs zijn ervaren sprekers op congressen en betrokken bij diverse bij- en nascholingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Alessie, Karl Jacobs, Jan Jaap de Morree
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036826549
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
258

Beschrijving

Dit boek biedt een functionele beschrijving van verschillende typen bindweefsels en vertaalt die naar kennis over lichamelijke belasting, beschadiging en herstel. Het is bedoeld voor studenten fysiotherapie, bewegingstherapie, manuele therapie, ergonomie en kinesitherapie aan hogescholen en universiteiten. Ook voor professionals is het een handig naslagwerk.

De eerste versie van Dynamiek van het menselijk bindweefsel verscheen 30 jaar geleden. Deze zevende druk is inhoudelijk ingrijpend gewijzigd, op basis van nieuwe inzichten en recent onderzoek naar bindweefsel. En dan met name op het gebied van de anatomie en de rol van het fasciale systeem als kracht-geleidend en proprioceptief systeem.

Hoofdstuk 2 gaat nu in op de embryologische ontwikkeling van bindweefsel en hoofdstuk 9 staat volledig in het teken van de diverse functies van het fasciale systeem. Ook zijn nieuwe foto’s toegevoegd ter illustratie van spier-, pees-, en fasciaweefsel.

Dynamiek van het menselijk bindweefsel is een goed aanknopingspunt om de juiste vorm van therapie te kunnen bepalen. Het laatste hoofdstuk helpt daar expliciet bij, daarin staan overwegingen om de therapeutische interventie te ondersteunen.

Dynamiek van het menselijk bindweefsel heeft een nieuwe auteursteam. Jeroen Alessie is hogeschooldocent fysiotherapie. Ook is hij is coauteur van paramedische studieboeken. Karl Jacobs is voormalig fysiotherapeut, studeerde Functional and Clinical Anatomy en is als anatoom verbonden aan het Amsterdam UMC. Beide auteurs zijn ervaren sprekers op congressen en betrokken bij diverse bij- en nascholingen.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Alessie, Karl Jacobs, Jan Jaap de Morree
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036826549
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
258

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99