Duke Ellington

tussen traditie en vernieuwing

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Piet Van de Craen

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Edward Kennedy ‘Duke’ Ellington behoort tot de belangrijkste componisten van de twintigste eeuw en is zonder meer de beste jazzcomponist. Daarnaast leidde hij gedurende 49 jaar een groot orkest - een big band - waarvan tal van muzikale persoonlijkheden deel uitmaakten: de saxofonisten Johnny Hodges, Harry Carney, Paul Gonsalves; de trompettisten Cootie Williams, Rex Stewart, Ray Nance en Clark Terry; de klarinettisten Barney Bigard en Russell Procope; de trombonisten Joe Nanton en Lawrence Brown, om slechts enkelen te noemen. Ellington schreef zowel populaire deuntjes als zogenaamde serieuze muziek, suites genaamd, die vaak de geschiedenis van de zwarte mens tot onderwerp hadden. Deze muziek beluisteren en herbeluisteren maakt duidelijk dat Ellington totaal nieuwe klankkleuren en muzikale vormen aanboorde die tot vandaag erg spannend zijn gebleven, maar jammer genoeg te weinig bekend zijn. Als pianist zocht en vond Ellington de meest kleurrijke akkoorden die de solist en de luisteraar op het puntje van zijn stoel doen belanden. Wynton Marsalis zei over Ellington: Hij bedacht nieuwe harmonieën gebaseerd op de blues en nieuwe muzikale vormen die niemand ooit kon imiteren. Dit boek is een inleiding tot de muziek van Duke Ellington en de artiesten die zijn composities gestalte gaven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Piet Van de Craen
Uitgever
Academic & Scientific publishers
ISBN
9789054875109
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
197

Beschrijving

Edward Kennedy ‘Duke’ Ellington behoort tot de belangrijkste componisten van de twintigste eeuw en is zonder meer de beste jazzcomponist. Daarnaast leidde hij gedurende 49 jaar een groot orkest - een big band - waarvan tal van muzikale persoonlijkheden deel uitmaakten: de saxofonisten Johnny Hodges, Harry Carney, Paul Gonsalves; de trompettisten Cootie Williams, Rex Stewart, Ray Nance en Clark Terry; de klarinettisten Barney Bigard en Russell Procope; de trombonisten Joe Nanton en Lawrence Brown, om slechts enkelen te noemen.

Ellington schreef zowel populaire deuntjes als zogenaamde serieuze muziek, suites genaamd, die vaak de geschiedenis van de zwarte mens tot onderwerp hadden. Deze muziek beluisteren en herbeluisteren maakt duidelijk dat Ellington totaal nieuwe klankkleuren en muzikale vormen aanboorde die tot vandaag erg spannend zijn gebleven, maar jammer genoeg te weinig bekend zijn.

Als pianist zocht en vond Ellington de meest kleurrijke akkoorden die de solist en de luisteraar op het puntje van zijn stoel doen belanden. Wynton Marsalis zei over Ellington: Hij bedacht nieuwe harmonieën gebaseerd op de blues en nieuwe muzikale vormen die niemand ooit kon imiteren.

Dit boek is een inleiding tot de muziek van Duke Ellington en de artiesten die zijn composities gestalte gaven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Piet Van de Craen
Uitgever
Academic & Scientific publishers
ISBN
9789054875109
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
197

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99