Domestic strangers

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Tanja Smeets, Els Hoek

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Domestic Strangers' van Tanja Smeets is verschenen ter gelegenheid van haar gelijknamige tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen. Het boek, met een tekst van Els Hoek, toont naast de werken die in het museum te zien zijn ook een overzicht van het werk van Tanja Smeets uit de afgelopen tien jaar. Tanja Smeets ontwikkelt in haar beelden organische structuren die zowel binnen als buiten door wanden heen kunnen sijpelen, infiltreren en in de huid van de architectuur kruipen. Juist op die plaatsen waar een kunstwerk niet helemaal thuishoort zoals het DSM hoofdkantoor in Heerlen of een nieuwbouwwijk in Woerden veroorzaken de beelden een combinatie van ontwrichting en schoonheid. Ze laten een glimp zien van een mogelijk, onderhuids, ander leven. Uitdijende structuren infiltreren en brengen een bepaalde frictie teweeg. Door ze verregaand te verweven met de ruimte eromheen ontstaat een nieuwe natuurlijke vanzelfsprekendheid. Vanwege het gebruik van alledaagse materialen, gaat de toeschouwer een vertrouwde wereld binnen, die toch van een andere orde blijkt te zijn. Chinese lepels, bakstenen, linzen, afstandhouders voor beton, metalen kettingen; het zijn materialen die niet bijzonder opvallend of mooi zijn maar voorkomen in het dagelijks gebruik en intrigeren door hun vorm, structuur of hoeveelheid. Al die onderdelen zijn autonome elementen, en daarin even belangrijk als het grote geheel, verschillend van formaat, geknoopt, gestapeld, of opnieuw uitgevoerd in klei. In de grote structuren geven ze het idee dat ze daadwerkelijk groeien, er ontstaan nieuwe associaties terwijl de relatie met die alledaagse oorsprong blijft bestaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tanja Smeets, Els Hoek
Uitgever
Timmer Art Books
ISBN
9789491182174
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
132

Beschrijving

'Domestic Strangers' van Tanja Smeets is verschenen ter gelegenheid van haar gelijknamige tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen. Het boek, met een tekst van Els Hoek, toont naast de werken die in het museum te zien zijn ook een overzicht van het werk van Tanja Smeets uit de afgelopen tien jaar.

Tanja Smeets ontwikkelt in haar beelden organische structuren die zowel binnen als buiten door wanden heen kunnen sijpelen, infiltreren en in de huid van de architectuur kruipen. Juist op die plaatsen waar een kunstwerk niet helemaal thuishoort zoals het DSM hoofdkantoor in Heerlen of een nieuwbouwwijk in Woerden veroorzaken de beelden een combinatie van ontwrichting en schoonheid. Ze laten een glimp zien van een mogelijk, onderhuids, ander leven. Uitdijende structuren infiltreren en brengen een bepaalde frictie teweeg. Door ze verregaand te verweven met de ruimte eromheen ontstaat een nieuwe natuurlijke vanzelfsprekendheid.

Vanwege het gebruik van alledaagse materialen, gaat de toeschouwer een vertrouwde wereld binnen, die toch van een andere orde blijkt te zijn. Chinese lepels, bakstenen, linzen, afstandhouders voor beton, metalen kettingen; het zijn materialen die niet bijzonder opvallend of mooi zijn maar voorkomen in het dagelijks gebruik en intrigeren door hun vorm, structuur of hoeveelheid.

Al die onderdelen zijn autonome elementen, en daarin even belangrijk als het grote geheel, verschillend van formaat, geknoopt, gestapeld, of opnieuw uitgevoerd in klei. In de grote structuren geven ze het idee dat ze daadwerkelijk groeien, er ontstaan nieuwe associaties terwijl de relatie met die alledaagse oorsprong blijft bestaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tanja Smeets, Els Hoek
Uitgever
Timmer Art Books
ISBN
9789491182174
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
132

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99