Doe-het-zelfzorg-boek

Prijs € 41,95

Niet beschikbaar

A.M. The, C. Linssen, S. van Roosmalen

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Werken in de ouderenzorg vergt veel inspanning van je. Dagelijks heb je te maken met de dood, ziekte en agressie. Je praat veel met bewoners, hun familieleden en je collega's. Elke dag maak je moeilijke keuzes. Zorg je in al die drukte eigenlijk wel goed genoeg voor jezelf?Het Doe-het-zelfzorg-boek helpt je hierbij. Het bevat vijf onderdelen met vragen: over jou en jezelf, over jou en je team, over jou en bewoners, over jou en familie van bewoners en ten slotte over jou, het management en de organisatie. Door de vragen te beantwoorden kun je voor jezelf duidelijk krijgen wat je belangrijk vindt op de werkvloer. Je komt erachter of er conflicten zijn met je collega's of het management en hoe je deze kunt voorkomen.Jij bepaalt zelf de richting van het programma. Je kunt de vragen beantwoorden in de volgorde die je zelf wilt. Binnen elk thema is er steeds een opdracht die je samen met collega's zult behandelen. Zo leer je hoe zij omgaan met een bepaalde problematiek en hoe je beter kunt samenwerken. Door het uitvoeren van de actiepunten die je tijdens het programma opstelt, kun je ervoor zorgen dat alles voortaan meer naar je zin verloopt.Het idee voor dit boek is ontstaan tijdens bijeenkomsten van 'De Werkvloer Centraal'. Dit is een arbeidsmotivatie-programma voor medewerkers in de ouderenzorg. In wekelijkse Tijd Voor Onszelf-bijeenkomsten (TVO's) geven zorgverleners aan wat hen bezighoudt en gaan ze gesprekken aan met collega's. Dit boek beoogt hetzelfde effect. Het Doe-het-zelfzorg-boek helpt je plezier in je werk te hebben en te houden!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.M. The, C. Linssen, S. van Roosmalen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031363414
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
111

Beschrijving

Werken in de ouderenzorg vergt veel inspanning van je. Dagelijks heb je te maken met de dood, ziekte en agressie. Je praat veel met bewoners, hun familieleden en je collega's. Elke dag maak je moeilijke keuzes. Zorg je in al die drukte eigenlijk wel goed genoeg voor jezelf?

Het Doe-het-zelfzorg-boek helpt je hierbij. Het bevat vijf onderdelen met vragen: over jou en jezelf, over jou en je team, over jou en bewoners, over jou en familie van bewoners en ten slotte over jou, het management en de organisatie. Door de vragen te beantwoorden kun je voor jezelf duidelijk krijgen wat je belangrijk vindt op de werkvloer. Je komt erachter of er conflicten zijn met je collega's of het management en hoe je deze kunt voorkomen.

Jij bepaalt zelf de richting van het programma. Je kunt de vragen beantwoorden in de volgorde die je zelf wilt. Binnen elk thema is er steeds een opdracht die je samen met collega's zult behandelen. Zo leer je hoe zij omgaan met een bepaalde problematiek en hoe je beter kunt samenwerken. Door het uitvoeren van de actiepunten die je tijdens het programma opstelt, kun je ervoor zorgen dat alles voortaan meer naar je zin verloopt.

Het idee voor dit boek is ontstaan tijdens bijeenkomsten van 'De Werkvloer Centraal'. Dit is een arbeidsmotivatie-programma voor medewerkers in de ouderenzorg. In wekelijkse Tijd Voor Onszelf-bijeenkomsten (TVO's) geven zorgverleners aan wat hen bezighoudt en gaan ze gesprekken aan met collega's. Dit boek beoogt hetzelfde effect. Het Doe-het-zelfzorg-boek helpt je plezier in je werk te hebben en te houden!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.M. The, C. Linssen, S. van Roosmalen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031363414
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
111

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99