Dimitri Ermakov

photographer and Collector. Masters of 19th Century Photography

Prijs € 29,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Lika Mamatsashvili, Herman Maes

Hardback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fotoboek met het complete archief van fotograaf, verzamelaar én ondernemer Dimitri Ermakov (Georgië, 1846 - 1916). Deze zeer omvangrijke verzameling bestaat uit beelden die Ermakov zelf heeft gemaakt, aangevuld met foto's van tijdgenoten uit de Kaukasus.De foto's geven een uniek beeld van de voor velen in West-Europa nog steeds onbekende Kaukasus aan het einde van de 19de eeuw. Het dagelijks leven, de bevolking en landschappen, maar ook de vroege modernisering van het gebied is door Ermakov nauwgezet in beeld gebracht. Later opent Ermakov een fotostudio in Tbilisi (hoofdstad van Georgië), waar hij als moderne ondernemer foto's uit zijn verzameling verkoopt. Ermakovs archief is een van de weinig bewaard gebleven vrijwel complete fotoarchieven uit deze periode en is daarom van grote historische betekenis. Het archief wordt bewaard in het Nationaal Museum van Georgië en is in de afgelopen tien jaar gerestaureerd en geconserveerd door de restauratie-afdelingen van het Nederlands Fotomuseum en het Nationaal Museum van Georgië. Bij de restauratie is Stichting Horizon nauw betrokken geweest. Van 14 juni tot en met 31 augustus is in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een tentoonstelling ingericht met een honderdtal vintage afdrukken uit het archief van Ermakov.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lika Mamatsashvili, Herman Maes
Uitgever
Pegasus, Uitgeverij En
ISBN
9789941938009
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Fotoboek met het complete archief van fotograaf, verzamelaar én ondernemer Dimitri Ermakov (Georgië, 1846 - 1916). Deze zeer omvangrijke verzameling bestaat uit beelden die Ermakov zelf heeft gemaakt, aangevuld met foto's van tijdgenoten uit de Kaukasus.

De foto's geven een uniek beeld van de voor velen in West-Europa nog steeds onbekende Kaukasus aan het einde van de 19de eeuw. Het dagelijks leven, de bevolking en landschappen, maar ook de vroege modernisering van het gebied is door Ermakov nauwgezet in beeld gebracht. Later opent Ermakov een fotostudio in Tbilisi (hoofdstad van Georgië), waar hij als moderne ondernemer foto's uit zijn verzameling verkoopt. Ermakovs archief is een van de weinig bewaard gebleven vrijwel complete fotoarchieven uit deze periode en is daarom van grote historische betekenis.
Het archief wordt bewaard in het Nationaal Museum van Georgië en is in de afgelopen tien jaar gerestaureerd en geconserveerd door de restauratie-afdelingen van het Nederlands Fotomuseum en het Nationaal Museum van Georgië. Bij de restauratie is Stichting Horizon nauw betrokken geweest.

Van 14 juni tot en met 31 augustus is in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een tentoonstelling ingericht met een honderdtal vintage afdrukken uit het archief van Ermakov.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lika Mamatsashvili, Herman Maes
Uitgever
Pegasus, Uitgeverij En
ISBN
9789941938009
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99