Dieren tekenen en schilderen met

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Marjolein Kruijt

Hardback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe vang je het karakter in portretten ? Hoe blaas je leven in de ogen ? Hoe krijg je ruimte in de vacht ? Hoe leer je de anatomie van dieren ? Waar vind je inspiratie ? Welke materialen gebruik je ? Kunstenares Marjolein Kruijt toont in dit boek hoe je de essentie van dieren kunt vangen in pastel, aquarel en olieverf. Ze laat aan de hand van een aantal basis-tekentechnieken zien hoe je een realistische tekening of schilderij kunt maken. Leer schetsen, op locatie te werken en te vertrouwen in je talent. Marjolein deelt haar kennis over kleurgebruik, lichtval, ruimtelijkheid en composities. In zes demonstraties zie je een schilderij stap voor stap ontstaan. Leerzaam voor zowel de beginnende als gevorderde kunstenaar. Een uitgave met een grote variatie aan voorbeelden, met meer dan 100 van haar katten-, honden- en wildlife tekeningen en schilderijen. Elk met een uniek verhaal. Marjolein Kruijt (1976) is geboren en getogen in Mijdrecht en tekent al zolang ze zich kan herinneren. Na de voltooiing van haar twee studies, waaronder de lerarenopleiding tekenen (Amsterdam) en de kunstacademie (Den Haag), heeft ze zich volledig gestort op haar passie en werkt ze fulltime als kunstenares. Haar passie voor de natuur en dieren komt tot uiting in haar wildlife- en landschapschilderijen. Verder is ze portretschilder van (huis)dieren in opdracht. Kenmerkend voor haar werken is dat ze voorbij gaat aan een realistische schilderstijl. Als ode aan de schoonheid van haar onderwerpen, streeft ze naar diepgang in haar werk: het vangen van leven en bezieling. Ze beeldt dieren soms af met een vleugje humor of juist in hun kwetsbaarheid. Marjoleins schilderijen zijn gepubliceerd in The International Artist. Bovendien is ze bekend door haar instructieartikelen in het magazine Atelier. Haar dierportretten en wildlifeschilderijen zijn wereldwijd in collecties te vinden.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marjolein Kruijt
Uitgever
Edicola Publishing BV / Veltman Distribu
ISBN
9789491172458
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

Hoe vang je het karakter in portretten ?
Hoe blaas je leven in de ogen ?
Hoe krijg je ruimte in de vacht ?
Hoe leer je de anatomie van dieren ?
Waar vind je inspiratie ?
Welke materialen gebruik je ?

Kunstenares Marjolein Kruijt toont in dit boek hoe je de essentie van dieren kunt vangen in pastel, aquarel en olieverf. Ze laat aan de hand van een aantal basis-tekentechnieken zien hoe je een realistische tekening of schilderij kunt maken. Leer schetsen, op locatie te werken en te vertrouwen in je talent. Marjolein deelt haar kennis over kleurgebruik, lichtval, ruimtelijkheid en composities. In zes demonstraties zie je een schilderij stap voor stap ontstaan. Leerzaam voor zowel de beginnende als gevorderde kunstenaar. Een uitgave met een grote variatie aan voorbeelden, met meer dan 100 van haar katten-, honden- en wildlife tekeningen en schilderijen. Elk met een uniek verhaal.

Marjolein Kruijt (1976) is geboren en getogen in Mijdrecht en tekent al zolang ze zich kan herinneren. Na de voltooiing van haar twee studies, waaronder de lerarenopleiding tekenen (Amsterdam) en de kunstacademie (Den Haag), heeft ze zich volledig gestort op haar passie en werkt ze fulltime als kunstenares.
Haar passie voor de natuur en dieren komt tot uiting in haar wildlife- en landschapschilderijen. Verder is ze portretschilder van (huis)dieren in opdracht. Kenmerkend voor haar werken is dat ze voorbij gaat aan een realistische schilderstijl. Als ode aan de schoonheid van haar onderwerpen, streeft ze naar diepgang in haar werk: het vangen van leven en bezieling. Ze beeldt dieren soms af met een vleugje humor of juist in hun kwetsbaarheid. Marjoleins schilderijen zijn gepubliceerd in The International Artist. Bovendien is ze bekend door haar instructieartikelen in het magazine Atelier. Haar dierportretten en wildlifeschilderijen zijn wereldwijd in collecties te vinden.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marjolein Kruijt
Uitgever
Edicola Publishing BV / Veltman Distribu
ISBN
9789491172458
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99