Diepgaande verandering

ontdek de leider in jezelf

Prijs € 42,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Robert E. Quinn

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Krachtige veranderaarsDiepgaande verandering is een praktisch boek voor iedereen die leiding wil geven; iedereen die mensen om zich heen wil aanmoedigen en motiveren, en een rijk en bevredigend werkend bestaan wil leiden. Robert Quinn legt erin uit hoe we onszelf midden in onze onstuimige werkomgeving kunnen omvormen tot krachtige veranderaars.Excellente prestaties Quinn laat in Diepgaande verandering zien hoe de simpele kracht van zelfkennis aanzet tot de gedrevenheid, visie en risicobereidheid die bepalend zijn voor excellente prestaties. Het boek onthult het opmerkelijke talent dat wij allen bezitten om onszelf en dus - uiteindelijk - onze organisaties te veranderen. Het belangrijkste motto daarbij is 'Ken uzelf'.Langzaam afstervenBureaucratische organisaties zullen in de toekomst langzaam afsterven, tenzij ze overgaan tot diepgaande verandering. Hiervoor zijn verschillende voorwaarden noodzakelijk: een nieuwe visie op de organisatiedoelstellingen en een uitmuntende uitvoering op basis van cultuurverandering, teamvorming en adhocratische structuren.Persoonlijke empowermentDiepgaande verandering integreert de opvattingen over persoonlijke empowerment van de psycholoog M. Scott Peck in de organisatiekunde. Hij benadrukt de persoonlijkheidseigenschappen waarover transformatieleiders zouden moeten beschikken: 'zelfmachtigend', ongebruikelijke methoden toepassend en risicozoekend ('Wie zijn baan niet op het spel zet, doet zijn baan niet goed').Introspectieve reisQuinn biedt in dit boek een introspectieve reis vol verhelderende verhalen en voorbeelden van de verschillende fasen van verandering - en de gevaren van het weigeren van verandering. Elk hoofdstuk bevat veel minicases en eindigt met vragen en ideeën die oproepen tot reflectie en behulpzaam zijn bij het toepassen van de nieuwe inzichten in de praktijk.Voor wie?Iedereen die leiding wil geven, mensen om zich heen wil aanmoedigen en motiveren, en een rijk en bevredigend werkend bestaan wil leiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert E. Quinn
Uitgever
Boom
ISBN
9789024404513
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Krachtige veranderaars
Diepgaande verandering is een praktisch boek voor iedereen die leiding wil geven; iedereen die mensen om zich heen wil aanmoedigen en motiveren, en een rijk en bevredigend werkend bestaan wil leiden. Robert Quinn legt erin uit hoe we onszelf midden in onze onstuimige werkomgeving kunnen omvormen tot krachtige veranderaars.

Excellente prestaties
Quinn laat in Diepgaande verandering zien hoe de simpele kracht van zelfkennis aanzet tot de gedrevenheid, visie en risicobereidheid die bepalend zijn voor excellente prestaties. Het boek onthult het opmerkelijke talent dat wij allen bezitten om onszelf en dus - uiteindelijk - onze organisaties te veranderen. Het belangrijkste motto daarbij is 'Ken uzelf'.

Langzaam afsterven
Bureaucratische organisaties zullen in de toekomst langzaam afsterven, tenzij ze overgaan tot diepgaande verandering. Hiervoor zijn verschillende voorwaarden noodzakelijk: een nieuwe visie op de organisatiedoelstellingen en een uitmuntende uitvoering op basis van cultuurverandering, teamvorming en adhocratische structuren.

Persoonlijke empowerment
Diepgaande verandering integreert de opvattingen over persoonlijke empowerment van de psycholoog M. Scott Peck in de organisatiekunde. Hij benadrukt de persoonlijkheidseigenschappen waarover transformatieleiders zouden moeten beschikken: 'zelfmachtigend', ongebruikelijke methoden toepassend en risicozoekend ('Wie zijn baan niet op het spel zet, doet zijn baan niet goed').

Introspectieve reis
Quinn biedt in dit boek een introspectieve reis vol verhelderende verhalen en voorbeelden van de verschillende fasen van verandering - en de gevaren van het weigeren van verandering. Elk hoofdstuk bevat veel minicases en eindigt met vragen en ideeën die oproepen tot reflectie en behulpzaam zijn bij het toepassen van de nieuwe inzichten in de praktijk.

Voor wie?
Iedereen die leiding wil geven, mensen om zich heen wil aanmoedigen en motiveren, en een rijk en bevredigend werkend bestaan wil leiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert E. Quinn
Uitgever
Boom
ISBN
9789024404513
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99