Deugdenvriendjes

opgroeien met deugden

Prijs € 22,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Annelies Wiersma

Loose-leaf | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen die met kinderen (vanaf 3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenvriendjes gebruiken.Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets 'goed' of 'leuk' hebben gedaan. Het benoemen van deugden versterkt het karakter. Bovendien groeit de woordenschat en worden kinderen sociaal vaardiger. Aandacht voor deugden brengt openheid en vergroot het begrip voor anderen. Kinderen ontwikkelen veerkracht en verantwoordelijkheid; deugden waar ze hun hele leven op kunnen bouwen.De omschrijvingen van de deugden op de deugdenkaartjes helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.Een mogelijke manier van werken is: iedere week (op een vast tijdstip) een deugd centraal stellen. Je kunt je kind een kaartje laten kiezen en dit voorlezen. Geef voorbeelden van hoe je de deugd in hem of haar hebt gezien en hoe je de deugd zelf toepast.Kinderen hoeven de kaartjes niet zelf te kunnen lezen, voor wat oudere kinderen (9+) is er Het Deugdenspel.Met de allerjongste kinderen kun je een selectie maken van bijvoorbeeld 15 kaartjes en de wat moeilijkere woorden later aan de orde laten komen. Wees niet te bang: met een vierjarige kun je al prima praten over deugden, zoals assertiviteit en rekening houden met elkaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annelies Wiersma
Uitgever
ACT on Virtues
ISBN
9789492094063
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Iedereen die met kinderen (vanaf 3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenvriendjes gebruiken.

Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets 'goed' of 'leuk' hebben gedaan. Het benoemen van deugden versterkt het karakter. Bovendien groeit de woordenschat en worden kinderen sociaal vaardiger. Aandacht voor deugden brengt openheid en vergroot het begrip voor anderen. Kinderen ontwikkelen veerkracht en verantwoordelijkheid; deugden waar ze hun hele leven op kunnen bouwen.

De omschrijvingen van de deugden op de deugdenkaartjes helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.

Een mogelijke manier van werken is: iedere week (op een vast tijdstip) een deugd centraal stellen. Je kunt je kind een kaartje laten kiezen en dit voorlezen. Geef voorbeelden van hoe je de deugd in hem of haar hebt gezien en hoe je de deugd zelf toepast.

Kinderen hoeven de kaartjes niet zelf te kunnen lezen, voor wat oudere kinderen (9+) is er Het Deugdenspel.

Met de allerjongste kinderen kun je een selectie maken van bijvoorbeeld 15 kaartjes en de wat moeilijkere woorden later aan de orde laten komen. Wees niet te bang: met een vierjarige kun je al prima praten over deugden, zoals assertiviteit en rekening houden met elkaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annelies Wiersma
Uitgever
ACT on Virtues
ISBN
9789492094063
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99